Megjelent Lukács István Séf című könyve

„A könyv egy társadalmi problémára ad választ, ami égetően fontos kérdés a vendéglátásban – mondta beszédében Asztalos István, a Kortárs Gasztronómiai és Kultúrális Egyesület elnöke, egyúttal az Oldalasmagazin főszerkesztője.

Az ünnepi ceremónia, megemlékezéssel kezdődött, ugyanis ez a nap, szeptember 23-a jeles dátum a hazai vendéglátás történetében. Ezen a napon született Gundel Károly, a magyar gasztronómia és vendéglátás valaha élt legnagyobb alakja, akinek szerepe és jelentősége még ezen a napon sem vitatható.

Egyik feljegyzett mondása szerint: „A magyar történelemben még igen nagy művelődéstörténeti terület hever kiaknázatlanul, márpedig népünk múltjának teljes és tökéletes megismerése megmunkálásuk nélkül hiányos.” Ennek a „megmunkálásnak” az igényével született meg most a Lukács István Séf című könyv, amely a Gundel Károly utáni korszak kiemelkedő, kortárs konyhafőnökének, Lukács István séf úrnak önéletrajzi ihletésű műve.

A rendezvényt többek között megtisztelte jelenlétével Dr. Kiss János, a szakácstudományok doktora, a Hyatt Corporation nyugalmazott alelnöke, a könyv előszavának szerzője, Dr. Deák Imre, a Danubius Hotels vezérigazgatója, Dr. Bolgár András, a Danubius Hotels Group korábbi vezérigazgató helyettese és dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium korábbi turizmusért felelős helyettes államtitkára.

Dr. Kiss János elmondta, hogy milyen szoros barátság köti Lukács Istvánhoz. Elmondta, hogy határozott véleméyne szerint a Séf Magyarország elsőszámú szakembere volt évtizedeken át, de hiszi, hogy világviszonylatban is a legszűkebb élvonalba tartozott.

Az ünnepelt Lukács István, láthatóan meghatódva mondta el, hogy számára egészen meglepő volt látni, hogy ennyien eljöttek a könyvbemutatóra, nem számított ilyen pozitív fogadtatásra. Rövid beszédében az összefogásra az egymás segítésére szólította fel a jelen lévőket. 


Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai

Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai 

Budapest szívében, a patinás Centrál Kávéházban, április 10-én különleges esemény részesei lehettünk.
Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában

Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában 

A Burger King újabb egységgel bővítette hazai hálózatát.
Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál

Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál 

Több, mint 80 kiállító, mentes húsvéti készülődés, vegán sonka és húsvéti kalács- április 12-én és 13-án.
A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos

A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos 

Igaz, némi Dani Garcia-féle csavarral – de valóban egy ideje ott szerepel az előételek között.
Változóban az európai prémium borok piaca

Változóban az európai prémium borok piaca 

Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.
Szezonnyitó piknik Noszvajon

Szezonnyitó piknik Noszvajon 

Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.
Indul az idei Országos Borverseny

Indul az idei Országos Borverseny 

A nevezés április 7. és május 2. között zajlik, a bírálat pedig 2025. május 13-14-én a Danubius Hotel Heliában lesz.
Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék

Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék 

Nagy nemzetközi elismerést kapott a magyar borvidék: az Emerald Cruises friss felmérése szerint Eger Európa második legjobb borvidéke lett.
Carbonara maraton Itáliában

Carbonara maraton Itáliában 

Olaszország szerte kilencedik alkalommal ünnepelték a Carbonara napját.
Harmincegy tányér – egyszerre

Harmincegy tányér – egyszerre 

Egy felszolgáló olyan bravúrt mutat be, amitől még a legtapasztaltabb vendéglátósoknak is leesne az álluk.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.