Megjelent Lukács István Séf című könyve

„A könyv egy társadalmi problémára ad választ, ami égetően fontos kérdés a vendéglátásban – mondta beszédében Asztalos István, a Kortárs Gasztronómiai és Kultúrális Egyesület elnöke, egyúttal az Oldalasmagazin főszerkesztője.

Az ünnepi ceremónia, megemlékezéssel kezdődött, ugyanis ez a nap, szeptember 23-a jeles dátum a hazai vendéglátás történetében. Ezen a napon született Gundel Károly, a magyar gasztronómia és vendéglátás valaha élt legnagyobb alakja, akinek szerepe és jelentősége még ezen a napon sem vitatható.

Egyik feljegyzett mondása szerint: „A magyar történelemben még igen nagy művelődéstörténeti terület hever kiaknázatlanul, márpedig népünk múltjának teljes és tökéletes megismerése megmunkálásuk nélkül hiányos.” Ennek a „megmunkálásnak” az igényével született meg most a Lukács István Séf című könyv, amely a Gundel Károly utáni korszak kiemelkedő, kortárs konyhafőnökének, Lukács István séf úrnak önéletrajzi ihletésű műve.

A rendezvényt többek között megtisztelte jelenlétével Dr. Kiss János, a szakácstudományok doktora, a Hyatt Corporation nyugalmazott alelnöke, a könyv előszavának szerzője, Dr. Deák Imre, a Danubius Hotels vezérigazgatója, Dr. Bolgár András, a Danubius Hotels Group korábbi vezérigazgató helyettese és dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium korábbi turizmusért felelős helyettes államtitkára.

Dr. Kiss János elmondta, hogy milyen szoros barátság köti Lukács Istvánhoz. Elmondta, hogy határozott véleméyne szerint a Séf Magyarország elsőszámú szakembere volt évtizedeken át, de hiszi, hogy világviszonylatban is a legszűkebb élvonalba tartozott.

Az ünnepelt Lukács István, láthatóan meghatódva mondta el, hogy számára egészen meglepő volt látni, hogy ennyien eljöttek a könyvbemutatóra, nem számított ilyen pozitív fogadtatásra. Rövid beszédében az összefogásra az egymás segítésére szólította fel a jelen lévőket. 


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.