A Blikk tudomása szerint alighanem Richard Nussen az egyetlen itt élő séf, aki csupa Michelin-csillagos étteremben szerezte tapasztalatait. „Dolgoztam Dél-Afrika és Portugália legjobb kétcsillagos éttermeiben, valamint Németországban, három Michelin-csillagos konyhában is" – mondta a főszakács.Bár a nagy nevű francia kritikusok – akik miatt séfek váltak sztárokká vagy követtek el öngyilkosságot – nálunk még nem osztogatják a csillagokat, Nussen reméli, hogy 2010-ben betérnek hozzájuk. „A kritikusok teljes inkognitóban érkeznek, általában 4-7 alkalommal ülnek be, és mindent pontoznak" – mondta. Nussel férfiasan bevallja, hogy eddig nem sokat hallott a magyar konyháról, mert annak nincs nagy híre, de a pörköltet már kóstolta, és ízlett is neki. „Az emberek a világon mindenhol szeretik a jó ízeket, így csak egy kicsit főzök másképp itt, mint mondjuk Afrikában. Fokvárosban három órát kell repülni egyetlen pohár tejfölért, rákból viszont nincs hiány. Magyarországra ennek az ellentéte igaz" – mesélte a főszakács.
Nussen vallja, hogy nem kell mindig kaviár, ő például az elegáns környezetben is az egyszerű ételeket szereti. „A krumplileves is tökéletes étel, csak jól kell elkészíteni" – mondta a főszakács. És hogy mi a kedvenc étele egy olyan német szakácsnak, akinek munkásságát Michelin-csillagok övezik? Kapaszkodjanak meg: egy szép szál kolbász, sok mustárral.
Megjött a csillagos séf
Csúcsgasztronómus érkezett hazánkba, aki nemcsak látogatóban főz nálunk, hanem állandóan az egyik dunántúli kastélyszálló konyhájában sürög-forog – írta a Blikk Sztárvilág.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás
Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

A világ tíz legjobb kávézója
Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre
Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában
Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat
A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.

Argentin borok Budapesten
Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.