Megjött a csillagos séf

Csúcsgasztronómus érkezett hazánkba, aki nemcsak látogatóban főz nálunk, hanem állandóan az egyik dunántúli kastélyszálló konyhájában sürög-forog – írta a Blikk Sztárvilág.

A Blikk tudomása szerint alighanem Richard Nussen az egyetlen itt élő séf, aki csupa Michelin-csillagos étteremben szerezte tapasztalatait. „Dolgoztam Dél-Afrika és Portugália legjobb kétcsillagos éttermeiben, valamint Németországban, három Michelin-csillagos konyhában is" – mondta a főszakács.Bár a nagy nevű francia kritikusok – akik miatt séfek váltak sztárokká vagy követtek el öngyilkosságot – nálunk még nem osztogatják a csillagokat, Nussen reméli, hogy 2010-ben betérnek hozzájuk. „A kritikusok teljes inkognitóban érkeznek, általában 4-7 alkalommal ülnek be, és mindent pontoznak" – mondta. Nussel férfiasan bevallja, hogy eddig nem sokat hallott a magyar konyháról, mert annak nincs nagy híre, de a pörköltet már kóstolta, és ízlett is neki. „Az emberek a világon mindenhol szeretik a jó ízeket, így csak egy kicsit főzök másképp itt, mint mondjuk Afrikában. Fokvárosban három órát kell repülni egyetlen pohár tejfölért, rákból viszont nincs hiány. Magyarországra ennek az ellentéte igaz" – mesélte a főszakács. Nussen vallja, hogy nem kell mindig kaviár, ő például az elegáns környezetben is az egyszerű ételeket szereti. „A krumplileves is tökéletes étel, csak jól kell elkészíteni" – mondta a főszakács. És hogy mi a kedvenc étele egy olyan német szakácsnak, akinek munkásságát Michelin-csillagok övezik? Kapaszkodjanak meg: egy szép szál kolbász, sok mustárral.

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.