Megjött a csillagos séf

Csúcsgasztronómus érkezett hazánkba, aki nemcsak látogatóban főz nálunk, hanem állandóan az egyik dunántúli kastélyszálló konyhájában sürög-forog – írta a Blikk Sztárvilág.

A Blikk tudomása szerint alighanem Richard Nussen az egyetlen itt élő séf, aki csupa Michelin-csillagos étteremben szerezte tapasztalatait. „Dolgoztam Dél-Afrika és Portugália legjobb kétcsillagos éttermeiben, valamint Németországban, három Michelin-csillagos konyhában is" – mondta a főszakács.Bár a nagy nevű francia kritikusok – akik miatt séfek váltak sztárokká vagy követtek el öngyilkosságot – nálunk még nem osztogatják a csillagokat, Nussen reméli, hogy 2010-ben betérnek hozzájuk. „A kritikusok teljes inkognitóban érkeznek, általában 4-7 alkalommal ülnek be, és mindent pontoznak" – mondta. Nussel férfiasan bevallja, hogy eddig nem sokat hallott a magyar konyháról, mert annak nincs nagy híre, de a pörköltet már kóstolta, és ízlett is neki. „Az emberek a világon mindenhol szeretik a jó ízeket, így csak egy kicsit főzök másképp itt, mint mondjuk Afrikában. Fokvárosban három órát kell repülni egyetlen pohár tejfölért, rákból viszont nincs hiány. Magyarországra ennek az ellentéte igaz" – mesélte a főszakács. Nussen vallja, hogy nem kell mindig kaviár, ő például az elegáns környezetben is az egyszerű ételeket szereti. „A krumplileves is tökéletes étel, csak jól kell elkészíteni" – mondta a főszakács. És hogy mi a kedvenc étele egy olyan német szakácsnak, akinek munkásságát Michelin-csillagok övezik? Kapaszkodjanak meg: egy szép szál kolbász, sok mustárral.

Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.