A gyorsétterem-láncok szidalmazása már nem jelent semmi újdonságot, azonban ha valaki dicsérni kezdi a hamburgereket árusító éttermeket, arra már mindenki felkapja a fejét. Főleg akkor, ha az illető előzőleg kimondottan ellenük kampányolt. Jamie Oliver pont beleillik ebbe a kategóriába, a celebséf ugyanis nemrég pont a McDonald's fényezésével hívta fel magára a figyelmet.
Jamie Oliver szerint a brit éttermek példát vehetnének a McDonald's-tól, és igen sokat tanulhatnának a gyorsétterm-lánc üzletpolitikájából. "Nagy-Britanniában a McDonald's éttermek nagyon eltérnek az amerikai modelltől - mondta Oliver. - A hús minősége sokkal jobb, csak biotejet árusítanak, az üzleti etika és az újrahasznosítás is egyre csak fejlődik. Hihetetlen, hogy a brit McDonald's fejlődését dicsérem, de az biztos, hogy sok brit étterem szégyenben marad, ha a háttérmunkát vesszük figyelembe."
A sztárséf egyik tévésorozatában viszont pont az egészséges étkezésre próbálta felhívni az emberek figyelmét. Az egyik epizódban amerikai gyerekeket próbált leszoktatni a gyorséttermekről úgy, hogy a McDonald's ételeinek összetételével rémisztgette őket, egy másik műsorában pedig éppen a brit gyorséttermi kultúra ellen kampányolt. Most már csak az maradt a kérdés, hogy Jamie Oliver véleménye változott meg a gyorsétterm-láncokról, vagy a McDonald's valóban akkora fejlődésen ment keresztül, hogy a szimpla éttermeknek is tőle kéne példát venniük. (Női Lapozó)
Meglepő: Jamie Oliver dícséri a McDonald's-ot
Jamie Oliver szerint a brit éttermeknek a McDonald's-tól kellene példát venniük. A sztár séf dicsérete azért is érdekes, mert évekig pont a gyorsétterm-láncok ellen kampányolt - írja a Női Lapozó.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.