Meglepő: Jamie Oliver dícséri a McDonald's-ot

Jamie Oliver szerint a brit éttermeknek a McDonald's-tól kellene példát venniük. A sztár séf dicsérete azért is érdekes, mert évekig pont a gyorsétterm-láncok ellen kampányolt - írja a Női Lapozó.

A gyorsétterem-láncok szidalmazása már nem jelent semmi újdonságot, azonban ha valaki dicsérni kezdi a hamburgereket árusító éttermeket, arra már mindenki felkapja a fejét. Főleg akkor, ha az illető előzőleg kimondottan ellenük kampányolt. Jamie Oliver pont beleillik ebbe a kategóriába, a celebséf ugyanis nemrég pont a McDonald's fényezésével hívta fel magára a figyelmet. Jamie Oliver szerint a brit éttermek példát vehetnének a McDonald's-tól, és igen sokat tanulhatnának a gyorsétterm-lánc üzletpolitikájából. "Nagy-Britanniában a McDonald's éttermek nagyon eltérnek az amerikai modelltől - mondta Oliver. - A hús minősége sokkal jobb, csak biotejet árusítanak, az üzleti etika és az újrahasznosítás is egyre csak fejlődik. Hihetetlen, hogy a brit McDonald's fejlődését dicsérem, de az biztos, hogy sok brit étterem szégyenben marad, ha a háttérmunkát vesszük figyelembe." A sztárséf egyik tévésorozatában viszont pont az egészséges étkezésre próbálta felhívni az emberek figyelmét. Az egyik epizódban amerikai gyerekeket próbált leszoktatni a gyorséttermekről úgy, hogy a McDonald's ételeinek összetételével rémisztgette őket, egy másik műsorában pedig éppen a brit gyorséttermi kultúra ellen kampányolt. Most már csak az maradt a kérdés, hogy Jamie Oliver véleménye változott meg a gyorsétterm-láncokról, vagy a McDonald's valóban akkora fejlődésen ment keresztül, hogy a szimpla éttermeknek is tőle kéne példát venniük. (Női Lapozó)

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.