A gyorsétterem-láncok szidalmazása már nem jelent semmi újdonságot, azonban ha valaki dicsérni kezdi a hamburgereket árusító éttermeket, arra már mindenki felkapja a fejét. Főleg akkor, ha az illető előzőleg kimondottan ellenük kampányolt. Jamie Oliver pont beleillik ebbe a kategóriába, a celebséf ugyanis nemrég pont a McDonald's fényezésével hívta fel magára a figyelmet.
Jamie Oliver szerint a brit éttermek példát vehetnének a McDonald's-tól, és igen sokat tanulhatnának a gyorsétterm-lánc üzletpolitikájából. "Nagy-Britanniában a McDonald's éttermek nagyon eltérnek az amerikai modelltől - mondta Oliver. - A hús minősége sokkal jobb, csak biotejet árusítanak, az üzleti etika és az újrahasznosítás is egyre csak fejlődik. Hihetetlen, hogy a brit McDonald's fejlődését dicsérem, de az biztos, hogy sok brit étterem szégyenben marad, ha a háttérmunkát vesszük figyelembe."
A sztárséf egyik tévésorozatában viszont pont az egészséges étkezésre próbálta felhívni az emberek figyelmét. Az egyik epizódban amerikai gyerekeket próbált leszoktatni a gyorséttermekről úgy, hogy a McDonald's ételeinek összetételével rémisztgette őket, egy másik műsorában pedig éppen a brit gyorséttermi kultúra ellen kampányolt. Most már csak az maradt a kérdés, hogy Jamie Oliver véleménye változott meg a gyorsétterm-láncokról, vagy a McDonald's valóban akkora fejlődésen ment keresztül, hogy a szimpla éttermeknek is tőle kéne példát venniük. (Női Lapozó)
Meglepő: Jamie Oliver dícséri a McDonald's-ot
Jamie Oliver szerint a brit éttermeknek a McDonald's-tól kellene példát venniük. A sztár séf dicsérete azért is érdekes, mert évekig pont a gyorsétterm-láncok ellen kampányolt - írja a Női Lapozó.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.