Megnyílt a második budapesti Starbucks

Még fél év sem telt el a Starbucks első, budapesti üzletének megnyitója óta, és már itt is a kávézólánc újabb magyarországi tagja. A WestEnd-ben található hangulatos kávézó párja szintén egy frekventált, jól megközelíthető helyen, a Mammutban található. Az új üzlet modern kialakítása jól illeszkedik a Mammut belső tereihez. Ahogy a WestEnd-ben is, itt is ingyenes a Wifi-szolgáltatás.

Az újonnan debütáló üzlet már a legújabb, karácsonyi termékkínálattal várja vendégeit. Nyitási akcióiban így a jól ismert Starbucks termékek mellett három, csak ebben az időszakban árusított karácsonyi italkülönlegesség (Gingerbread Latte, Toffee Nut Latte, Mocha Pralini) szerepel, melyekhez a Starbucks karácsonyi süteményeit ajánlja. Szemes kávé kollekcióját pedig az 1984 óta létező, és most már Budapesten is kapható Starbucks® Christmas Blend kávé egészíti ki. „Természetesen nagyon örülünk az új Starbucks üzletnek, de izgatottan várjuk azt is, hogy csatlakozhassunk egy újabb közösséghez. Szeretnénk, ha közvetlen szomszédaink minél hamarabb ellátogatnának hozzánk, hogy nekik is átadhassuk a Starbucks élményt.” – nyilatkozta Szabó Orsolya, a Starbucks marketing specialistája. Elmondta továbbá, hogy az új üzlet is ideális a munka és az otthon közötti, úgynevezett harmadik hely kialakítására, ahol az emberek kicsit megpihenhetnek és beszélgethetnek barátaikkal egy pohár finom kávé mellett.

„Az első üzlet nyitása a várakozásainknak megfelelő nagy sikert aratott, így nem volt kérdéses a további terjeszkedés a magyar piacon. A WestEnd-beli üzletünk forgalma a nyitás óta sem lankad, telt házzal üzemelünk szinte mindennap.” – összegezte a Starbucks első pár hónapját Szász Edit, a Starbucks területi vezetője.

A Mammut-beli üzlet a 23. a Starbucks régiós (Csehország, Lengyelország és Magyarország) üzletnyitásainak sorában. Az AmRest segítségével a Starbucks Csehországban 12, Lengyelországban 9 és Magyarországon 2 kávézót üzemeltet. (Sajtóközlemény)


Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.