Megnyitották az első Vapiano éttermet New Yorkban

Augusztusban került átadásra New York város első Vapiano étterme. A Vapiano lánc ma több mint 70 étteremmel rendelkezik világszerte. Csak Németországban ezideáig több mint 30 Vapiano étterem nyílt meg - írja a Franchiseportál.

Emellett megtalálhatóak az Egyesült Államokban, Angliában, Svédországban, Szaud- Arábiában, Dubaiban, az Egyesült Arab Emírségekben, Mexikóban, Törökországban, Svájcban, Észtországban, Ausztriában, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, és Horvátországban is.

“Izgatottan várjuk az első Vapiano Étterem fogadtatását New York városában,” nyilatkozta a Vapiano franchise-partnere, Christophe Scherman. "New York egy nagyon változatos kultúrával rendelkező város, számos jól menő étteremmel. Bízunk benne, hogy a Vapiano koncepció ebben a környezetben is megállja a helyét, és izgatottan várjuk a kihívásokat."

A Vapiano tulajdonképpen egy önkiszolgáló étterem, mindent frissen, rendelésre készítenek. Az éttermekben fűszernövénykert is megtalálható, ami különleges látványt nyújt, főképp az étterembe első alkalommal betérők számára. Az ételeket kizárólag friss nyersanyagokból a vendégek szeme láttára készítik el. Ezzel lehetőség nyílik, hogy az ételek elkészítésének folyamán a vendégek személyes kívánságait is figyelembe vegyék. Az étterem étlapján elsősorban tészták és pizzák szerepelnek, de van néhány tipikus olasz előétel és finom desszert is.

Ami a franchise-hálózat további terveit illeti, 25 étterem megnyitása a cél. A Vapiano SE, az anyacég, öt német magánszemély tulajdonában van, ők a vendéglátó- és szállodaiparban szerzett tapasztalataikat használják fel a további terjeszkedésben.

A hazai jogokat, két magyar és egy német üzletember kezében lévő Vapiano Magyarország birtokolja, terveik szerint 2011-re Magyarországon öt étterem működik majd. A legutóbb megnyíló Vapiano Bécsi Corner egymillió eurós beruházás keretein belül valósult meg. A Vapiano magyar sikerének mutatója, hogy a gazdasági recesszió ellenére a hazai forgalom tekintetében a tulajdonosok közel 20 százalékos növekedésről számolnak be.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.