Emellett megtalálhatóak az Egyesült Államokban, Angliában, Svédországban, Szaud- Arábiában, Dubaiban, az Egyesült Arab Emírségekben, Mexikóban, Törökországban, Svájcban, Észtországban, Ausztriában, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, és Horvátországban is.
“Izgatottan várjuk az első Vapiano Étterem fogadtatását New York városában,” nyilatkozta a Vapiano franchise-partnere, Christophe Scherman. "New York egy nagyon változatos kultúrával rendelkező város, számos jól menő étteremmel. Bízunk benne, hogy a Vapiano koncepció ebben a környezetben is megállja a helyét, és izgatottan várjuk a kihívásokat."
A Vapiano tulajdonképpen egy önkiszolgáló étterem, mindent frissen, rendelésre készítenek. Az éttermekben fűszernövénykert is megtalálható, ami különleges látványt nyújt, főképp az étterembe első alkalommal betérők számára. Az ételeket kizárólag friss nyersanyagokból a vendégek szeme láttára készítik el. Ezzel lehetőség nyílik, hogy az ételek elkészítésének folyamán a vendégek személyes kívánságait is figyelembe vegyék. Az étterem étlapján elsősorban tészták és pizzák szerepelnek, de van néhány tipikus olasz előétel és finom desszert is.
Ami a franchise-hálózat további terveit illeti, 25 étterem megnyitása a cél. A Vapiano SE, az anyacég, öt német magánszemély tulajdonában van, ők a vendéglátó- és szállodaiparban szerzett tapasztalataikat használják fel a további terjeszkedésben.
A hazai jogokat, két magyar és egy német üzletember kezében lévő Vapiano Magyarország birtokolja, terveik szerint 2011-re Magyarországon öt étterem működik majd. A legutóbb megnyíló Vapiano Bécsi Corner egymillió eurós beruházás keretein belül valósult meg. A Vapiano magyar sikerének mutatója, hogy a gazdasági recesszió ellenére a hazai forgalom tekintetében a tulajdonosok közel 20 százalékos növekedésről számolnak be.