Megszorítás Japánban: este nyolc után nincs macska

Megrövidül a macskás kávéházak állatszolgáltatásának ideje Tokióban: este nyolc után nem kapnak macskát a vendégek italukhoz - írja a webbulvár.hu.

A macskázó kávéházak régi keletűek Japánban, lényegük, hogy a vendégek kedvükre cirógathatnak cicákat és játszhatnak velük - pénzért. Egy órányi macskázás 1000 jenbe (2500 forintba) kerül. A szolgáltatásért főként azok vannak oda, akik nem tarthatnak otthonukban macskát a szigorú házirend miatt, a kávéházakban viszont kiélhetik állatsimogatási vágyaikat munka után, mielőtt hazatérnének. Az ilyen vendégek közül azonban sok épp este nyolc körül érkezik, a kávéházaknak pedig jelentős forgalomkiesés lenne, ha elmaradnának majd az időkorlátozás miatt: 20 óra 00 perctől a kávézóknak egy hátsó helyiségbe kell vinniük macskakínálatukat és pihenést kell biztosítaniuk az állatoknak.

"Mindenki tudja, hogy a macskák este a legboldogabbak, egyszerűen nem értem a szigorítás elrendelőit, hogy miért hagyják ezt figyelmen kívül" - dohogott egy tokiói kávézó tulajdonosa, aki 24 példányos "macskaflottát" tart.

A kutyák és macskák este 8 óra utáni nyilvános mutogatását tiltó rendelkezés június 1-jével lép hatályba. A japán kormányt állatvédelmi szempontok vezérlik szigorában, bár elsősorban nem az állatos kávézókat, hanem az éjjel-nappal nyitva tartó állatkereskedéseket akarja megregulázni. Ezekben szinte sosincs nyugtuk az állatoknak, amelyek kis ketrecekben élnek és egy pillanatra sincsenek sötétben, állandóan villanyfény gátolja őket természetes életritmusukban. (MTI / Webbulvár)


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.