Megszorítás Japánban: este nyolc után nincs macska

Megrövidül a macskás kávéházak állatszolgáltatásának ideje Tokióban: este nyolc után nem kapnak macskát a vendégek italukhoz - írja a webbulvár.hu.

A macskázó kávéházak régi keletűek Japánban, lényegük, hogy a vendégek kedvükre cirógathatnak cicákat és játszhatnak velük - pénzért. Egy órányi macskázás 1000 jenbe (2500 forintba) kerül. A szolgáltatásért főként azok vannak oda, akik nem tarthatnak otthonukban macskát a szigorú házirend miatt, a kávéházakban viszont kiélhetik állatsimogatási vágyaikat munka után, mielőtt hazatérnének. Az ilyen vendégek közül azonban sok épp este nyolc körül érkezik, a kávéházaknak pedig jelentős forgalomkiesés lenne, ha elmaradnának majd az időkorlátozás miatt: 20 óra 00 perctől a kávézóknak egy hátsó helyiségbe kell vinniük macskakínálatukat és pihenést kell biztosítaniuk az állatoknak.

"Mindenki tudja, hogy a macskák este a legboldogabbak, egyszerűen nem értem a szigorítás elrendelőit, hogy miért hagyják ezt figyelmen kívül" - dohogott egy tokiói kávézó tulajdonosa, aki 24 példányos "macskaflottát" tart.

A kutyák és macskák este 8 óra utáni nyilvános mutogatását tiltó rendelkezés június 1-jével lép hatályba. A japán kormányt állatvédelmi szempontok vezérlik szigorában, bár elsősorban nem az állatos kávézókat, hanem az éjjel-nappal nyitva tartó állatkereskedéseket akarja megregulázni. Ezekben szinte sosincs nyugtuk az állatoknak, amelyek kis ketrecekben élnek és egy pillanatra sincsenek sötétben, állandóan villanyfény gátolja őket természetes életritmusukban. (MTI / Webbulvár)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.