Megújul a nagyváradi Royal

Hamarosan visszanyeri régi pompáját Nagyvárad egyik legpatinásabb műemlék épülete, az egykori Rimanóczy Szálló és Gőzfürdő Bémer tér felőli szárnya, legalábbis annak földszintje. A historizmus stílusában épült Sebes-Körös Szálloda 1900-ban felépült szárnyának földszintjén eredetileg is a szálló étterme, a Royal kávéház működött - adta hírül a nagyváradi Krónika

Az épület Körös felőli (a Libertatii térre néző) szárnyát a fürdővel együtt Várad neves építésze, id. Rimanóczy Kálmán építette 1892-ben. Ő 1900-ban a Bémer tér felőli Magyar Király kávéház helyére is kiterjesztette szállodáját, földszintjén megnyitotta a gyorsan közkedveltté vált Royal Kávéházat. Az egész ingatlant végrendeletileg a városra hagyta.

A legenda szerint a kávéház teraszán üldögélt gyakorta Ady Endre egy-egy átlumpolt éjszaka után, és itt játszott a legjobb cigányzenekar a városban, és a szálló vendégei sokszor hajnalig azt hallgatták ablakaikból.

A régebbi, a folyóra néző szárnyban, amelynek főbejárata eredetileg a Körös-part felé nyílt, néhány éve nyitották újra a bihari népi elemekkel ékesített Bihoreana éttermet, az olaszországi tulajdonos pedig december 29-én az egykori Royalt nyitja újra a szocializmus idején patinássá vált nevén, Oradea vendéglőként. A nyitás napját, illetve a szilveszteri mulatságot hirdető szórólapon „a régi hagyomány” reklámszöveg áll.

A stukkók és formák mellett arra is odafigyeltek, hogy a színpaletta ugyanaz legyen, mint a szálló megnyitásakor volt. A terem szépsége lenyűgöző: a historista és neorokokó elemekben bővelkedő, aranydíszes, hatalmas tükrökkel ellátott, oszlopos csarnok legalább kétszer-háromszor akkora, mint az L alakú épület másik szárnyában működő mostani Bihoreana étterem, amelyből egyébként egyenes átjárás nyílik ide. (forrás: Krónika)



Átadták a felújított kecskeméti nagykereskedelmi egységet

Átadták a felújított kecskeméti nagykereskedelmi egységet 

A kecskeméti METRO áruház átalakításával fejeződött be az idén 30 éves nagykereskedelem komplex, a teljes áruházlánc megújítását célzó projektje.
Ők kerültek be az Év Bortermelőjének döntőjébe

Ők kerültek be az Év Bortermelőjének döntőjébe 

Közülük egyikük nyeri el az előkelő szakmai címet.
Csúcsidőszak kacsából, libából

Csúcsidőszak kacsából, libából  

Nagyjából ilyenkor esszük meg az éves mennyiséget.
Ismét pályázhatnak egymillió forintos támogatásra a vidéki éttermek

Ismét pályázhatnak egymillió forintos támogatásra a vidéki éttermek 

Újra megjelentette Magyarország Kormánya a vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelését célzó támogatási programjának egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek szóló felhívását.
Pörögnek az unicumok

Pörögnek az unicumok 

Nőtt az árbevétel és gyarapodott az export.
A vendégek elismerését nyerte el a Mystery Hotel Budapest étterme

A vendégek elismerését nyerte el a Mystery Hotel Budapest étterme 

Több kategóriában hirdették ki a 2024. őszi Étterem Hét legjobb éttermeit.
30 éves a METRO – méltó módon ünnepelt

30 éves a METRO – méltó módon ünnepelt 

Partnereivel és munkatársakkal ünnepelte a METRO Nagykereskedelem magyarországi fennállásának 30. évfordulóját a Millenárison, 2024. október 24-én.
Szőlőlékóstoló rendezvény Budapesten

Szőlőlékóstoló rendezvény Budapesten 

A fővárosban rendezik az első magyar szőlőlékóstolót.
Rászálltak a hatóságok az ételfutárokra

Rászálltak a hatóságok az ételfutárokra 

Az utóbbi időben jelentősen megnövekedett a fogyasztóvédelmi hatósághoz érkezett panaszok az ételkihordó cégek tevékenységével kapcsolatban.
Elfogadott idehaza a növényi alapú életszemlélet?

Elfogadott idehaza a növényi alapú életszemlélet? 

Nyitni kell  – ez volt a Budaörsön rendezett Növényi Konferencia legfontosabb gondolata.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.