A munkaerő-toborzást a hétvégén kezdte meg a McDonald's, amely - közleménye szerint - ezzel is nagyratörő terjeszkedését akarja biztosítani. A vállalat tervei szerint 2012 végére több mint 1.600, 2013 végére pedig már 2.000 McDonald's étterem szolgálja majd ki a középosztály növekedésével párhuzamosan bővülő kínai igényeket. A gyorséttermi dolgozóknak az éttermekben kifüggesztett álláshirdetés szerint a vállalat óránként 10 jüan (370 forint) fizetést és évi 13 havi bért ajánl, illetve társadalombiztosítási járulékot is fizet és teljesítmény alapján bónuszt ad.
"Az éttermi kiszolgáló személyzet mellett menedzsment pozíciókra főiskolásokat és egyetemistákat keresünk, akiknek versenyképes béreket és egyéb ösztönzőket kínálunk" - mondta Lin Huj-zsong (Lin Huirong), a vállalat emberi erőforrásért felelős helyi vezetője. A munkaerő-állomány felduzzasztását a Kínában az elmúlt években a versenytársak növekedésének hatására éleződő verseny, a munkaképes korú lakosság arányának növekedése, a képzett munkaerő hiánya és a tehetségek elszívásának veszélye is indokolttá teszi - a demográfiai trendek ugyanis a jelenleginél nagyobb nehézségeket vetítenek előre a következő években. A gyorsétterem-láncok közti versenyt 40 százalékos piaci részesedésével jelenleg a Kentucky Fried Chicken vezeti, amelynek már több mint háromezer étterme van Kínában, és összesen mintegy 250 ezer főt alkalmaz. A KFC a helyi piachoz alkalmazkodásban adott mintát, és agresszív terjeszkedésével nyert elsőséget magának. A McDonald's évek óta próbálkozik a második helyről felkapaszkodni, jelenleg 16 százalékos piaci részesedést tud magáénak. (MTI)
Meki-boom Kínában
(MTI) - Az amerikai McDonald's óriáslánc Kínában meglévő 1.400 étterme mellé 225-250 új megnyitását tervezi az idén, és a jelenlegi 80 ezres létszámát 70 ezerrel növeli.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme
Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont
Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!
Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást
Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon
A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja
Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája
A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján.
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny
Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus
A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?
Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Interjú
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén
A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.