Mélyrepülésben a McDonald's

Ronald-nak nincs sok oka a mosolygásra, a tegnapi napon közel 3 százalékkal esett a vállalat árfolyama. A piac arra számít, hogy a javuló gazdaságra való tekintettel csökkenhet az olcsó gyorséttermek forgalma. A befektetők ebbéli meggyőződésének "hangot" is adtak azáltal, hogy a "meki" mellett a többi gyorsétterem részvényét is serényen adták - írja a ProfitLine.

A részvény árfolyama 2009 márciusában indult emelkedésnek még 50 dollárról, a lendület egészen 80 dolláig vitte, ezen a szinten az elmúlt két hónapban már nem tudot túllépni, sőt decemberben határozottan lefordult róla - írja a ProfitLine.

Az 50 napos mozgóátlag törése után egy idei konszolidálódott a 76-77,50-es szint között, de a múlt héten réssel elszakadva megindult ismét lefelé, közben kilépett a Bollinger-szalag alsó szárából is.

A fordulónap a kedd volt, amikor a New York-i tőzsde adatai szerint kiugróan magas forgalom mellett látványosan zuhant az árfolyam. Míg a cég részvényeit tavaly december elején majdnem 81 dollárért vették, a pénteki utolsó kereskedés csak 74,21 dolláros értéken történt. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy tavaly januárban még 62 dollár alatt mozgott az árfolyam.

A ProfitLine szerint a csökkenés várhatóan folytatódik, legközelebbi támasz 72,90 dollárnál mutatkozik, mely szintet a 200 napos mozgóátlag is erősíti. (forrás: ProfitLine / New York Stock Exchange)

 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.