Mélyrepülésben a McDonald's

Ronald-nak nincs sok oka a mosolygásra, a tegnapi napon közel 3 százalékkal esett a vállalat árfolyama. A piac arra számít, hogy a javuló gazdaságra való tekintettel csökkenhet az olcsó gyorséttermek forgalma. A befektetők ebbéli meggyőződésének "hangot" is adtak azáltal, hogy a "meki" mellett a többi gyorsétterem részvényét is serényen adták - írja a ProfitLine.

A részvény árfolyama 2009 márciusában indult emelkedésnek még 50 dollárról, a lendület egészen 80 dolláig vitte, ezen a szinten az elmúlt két hónapban már nem tudot túllépni, sőt decemberben határozottan lefordult róla - írja a ProfitLine.

Az 50 napos mozgóátlag törése után egy idei konszolidálódott a 76-77,50-es szint között, de a múlt héten réssel elszakadva megindult ismét lefelé, közben kilépett a Bollinger-szalag alsó szárából is.

A fordulónap a kedd volt, amikor a New York-i tőzsde adatai szerint kiugróan magas forgalom mellett látványosan zuhant az árfolyam. Míg a cég részvényeit tavaly december elején majdnem 81 dollárért vették, a pénteki utolsó kereskedés csak 74,21 dolláros értéken történt. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy tavaly januárban még 62 dollár alatt mozgott az árfolyam.

A ProfitLine szerint a csökkenés várhatóan folytatódik, legközelebbi támasz 72,90 dollárnál mutatkozik, mely szintet a 200 napos mozgóátlag is erősíti. (forrás: ProfitLine / New York Stock Exchange)

 


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.