Mélyrepülésben a McDonald's

Ronald-nak nincs sok oka a mosolygásra, a tegnapi napon közel 3 százalékkal esett a vállalat árfolyama. A piac arra számít, hogy a javuló gazdaságra való tekintettel csökkenhet az olcsó gyorséttermek forgalma. A befektetők ebbéli meggyőződésének "hangot" is adtak azáltal, hogy a "meki" mellett a többi gyorsétterem részvényét is serényen adták - írja a ProfitLine.

A részvény árfolyama 2009 márciusában indult emelkedésnek még 50 dollárról, a lendület egészen 80 dolláig vitte, ezen a szinten az elmúlt két hónapban már nem tudot túllépni, sőt decemberben határozottan lefordult róla - írja a ProfitLine.

Az 50 napos mozgóátlag törése után egy idei konszolidálódott a 76-77,50-es szint között, de a múlt héten réssel elszakadva megindult ismét lefelé, közben kilépett a Bollinger-szalag alsó szárából is.

A fordulónap a kedd volt, amikor a New York-i tőzsde adatai szerint kiugróan magas forgalom mellett látványosan zuhant az árfolyam. Míg a cég részvényeit tavaly december elején majdnem 81 dollárért vették, a pénteki utolsó kereskedés csak 74,21 dolláros értéken történt. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy tavaly januárban még 62 dollár alatt mozgott az árfolyam.

A ProfitLine szerint a csökkenés várhatóan folytatódik, legközelebbi támasz 72,90 dollárnál mutatkozik, mely szintet a 200 napos mozgóátlag is erősíti. (forrás: ProfitLine / New York Stock Exchange)

 


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.