Mélyrepülésben a McDonald's

Ronald-nak nincs sok oka a mosolygásra, a tegnapi napon közel 3 százalékkal esett a vállalat árfolyama. A piac arra számít, hogy a javuló gazdaságra való tekintettel csökkenhet az olcsó gyorséttermek forgalma. A befektetők ebbéli meggyőződésének "hangot" is adtak azáltal, hogy a "meki" mellett a többi gyorsétterem részvényét is serényen adták - írja a ProfitLine.

A részvény árfolyama 2009 márciusában indult emelkedésnek még 50 dollárról, a lendület egészen 80 dolláig vitte, ezen a szinten az elmúlt két hónapban már nem tudot túllépni, sőt decemberben határozottan lefordult róla - írja a ProfitLine.

Az 50 napos mozgóátlag törése után egy idei konszolidálódott a 76-77,50-es szint között, de a múlt héten réssel elszakadva megindult ismét lefelé, közben kilépett a Bollinger-szalag alsó szárából is.

A fordulónap a kedd volt, amikor a New York-i tőzsde adatai szerint kiugróan magas forgalom mellett látványosan zuhant az árfolyam. Míg a cég részvényeit tavaly december elején majdnem 81 dollárért vették, a pénteki utolsó kereskedés csak 74,21 dolláros értéken történt. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy tavaly januárban még 62 dollár alatt mozgott az árfolyam.

A ProfitLine szerint a csökkenés várhatóan folytatódik, legközelebbi támasz 72,90 dollárnál mutatkozik, mely szintet a 200 napos mozgóátlag is erősíti. (forrás: ProfitLine / New York Stock Exchange)

 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.