Mérgezett ételtől mentette meg a szakács a tanulókat

Majdnem tisztítószerrel mérgezett levest szolgáltak fel egy iskolai menzán, a szakács azonban még időben észlelte a bajt. A tanulók ezúttal megúszták, a rendőrség viszont teljesen értetlenül áll az eset előtt - írja a Női Lapozó.

Az iskolai menzakajáknak valószínűleg nem sok rajongója van, de még ha nem is nyalja meg mind a tíz ujját az ember, azért valahogy túl lehet élni egy-egy menü elfogyasztását. Egy angliai iskola diákjainak viszont csak egy hajszálon, vagyis inkább az iskolai szakácson múlt a túlélés, miután majdnem tisztítószerrel mérgezett levest osztottak nekik ebéd gyanánt. A tanulók életét az mentette meg, hogy az iskolai séfnek gyanús lett a levesből áradó fertőtlenítőszag, így megkóstolta az ételt, és felkiáltott: "Ne szolgáljátok fel, mérgezett!"

A legfőbb gyanúsított az iskola konyhájának portása, a rendőrség legalábbis úgy véli, hogy ő volt az, aki megmérgezte a diákok ebédjét. Az 58 éves férfit az otthonában le is tartóztatták, azonban nem vették őrizetbe mentális betegsége miatt. Szerencsére senki sem evett a levesből, egyedül a szakács volt az, aki közeli kapcsolatba keveredett az étellel, de ő is rögtön a mosogatóba köpte, miután megbizonyosodott arról, hogy mérgezett. Egyelőre senki sem tudja, miként is került tisztítószer az ételbe, vagy hogy milyen indítéka lehetett az elkövetőnek, eddig ugyanis semmilyen hasonló eset nem történt az iskolában.

A séfet most hősként ünneplik az iskolában, és bizonyára több óvintézkedést tesznek majd a hasonló esetek kiszűrésére. Azt ugyan nem tudni, hogy az ottani menzakaják minősége a hazai viszonyokhoz hasonló-e (magániskoláról lévén szó valószínűleg nem), de a tanulók nem biztos, hogy ezek után nagy bizalommal lesznek a nekik felszolgált ételek iránt.

Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.