Mérgezett ételtől mentette meg a szakács a tanulókat

Majdnem tisztítószerrel mérgezett levest szolgáltak fel egy iskolai menzán, a szakács azonban még időben észlelte a bajt. A tanulók ezúttal megúszták, a rendőrség viszont teljesen értetlenül áll az eset előtt - írja a Női Lapozó.

Az iskolai menzakajáknak valószínűleg nem sok rajongója van, de még ha nem is nyalja meg mind a tíz ujját az ember, azért valahogy túl lehet élni egy-egy menü elfogyasztását. Egy angliai iskola diákjainak viszont csak egy hajszálon, vagyis inkább az iskolai szakácson múlt a túlélés, miután majdnem tisztítószerrel mérgezett levest osztottak nekik ebéd gyanánt. A tanulók életét az mentette meg, hogy az iskolai séfnek gyanús lett a levesből áradó fertőtlenítőszag, így megkóstolta az ételt, és felkiáltott: "Ne szolgáljátok fel, mérgezett!"

A legfőbb gyanúsított az iskola konyhájának portása, a rendőrség legalábbis úgy véli, hogy ő volt az, aki megmérgezte a diákok ebédjét. Az 58 éves férfit az otthonában le is tartóztatták, azonban nem vették őrizetbe mentális betegsége miatt. Szerencsére senki sem evett a levesből, egyedül a szakács volt az, aki közeli kapcsolatba keveredett az étellel, de ő is rögtön a mosogatóba köpte, miután megbizonyosodott arról, hogy mérgezett. Egyelőre senki sem tudja, miként is került tisztítószer az ételbe, vagy hogy milyen indítéka lehetett az elkövetőnek, eddig ugyanis semmilyen hasonló eset nem történt az iskolában.

A séfet most hősként ünneplik az iskolában, és bizonyára több óvintézkedést tesznek majd a hasonló esetek kiszűrésére. Azt ugyan nem tudni, hogy az ottani menzakaják minősége a hazai viszonyokhoz hasonló-e (magániskoláról lévén szó valószínűleg nem), de a tanulók nem biztos, hogy ezek után nagy bizalommal lesznek a nekik felszolgált ételek iránt.

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz

Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz 

Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján

Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján 

A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten

A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten 

Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.
A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége

A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége 

A XXII. kerületben történt jelentős mértékű beruházások növelték a környék potenciálját, de a bevásárlóközpont könnyű megközelíthetősége is fontos szempont volt az étteremlánc számára.
A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott

A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott 

A hely, ahol még az egyszerű zsírosdeszka is igazi gasztro műalkotás.

Interjú

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.