Mérgezett ételtől mentette meg a szakács a tanulókat

Majdnem tisztítószerrel mérgezett levest szolgáltak fel egy iskolai menzán, a szakács azonban még időben észlelte a bajt. A tanulók ezúttal megúszták, a rendőrség viszont teljesen értetlenül áll az eset előtt - írja a Női Lapozó.

Az iskolai menzakajáknak valószínűleg nem sok rajongója van, de még ha nem is nyalja meg mind a tíz ujját az ember, azért valahogy túl lehet élni egy-egy menü elfogyasztását. Egy angliai iskola diákjainak viszont csak egy hajszálon, vagyis inkább az iskolai szakácson múlt a túlélés, miután majdnem tisztítószerrel mérgezett levest osztottak nekik ebéd gyanánt. A tanulók életét az mentette meg, hogy az iskolai séfnek gyanús lett a levesből áradó fertőtlenítőszag, így megkóstolta az ételt, és felkiáltott: "Ne szolgáljátok fel, mérgezett!"

A legfőbb gyanúsított az iskola konyhájának portása, a rendőrség legalábbis úgy véli, hogy ő volt az, aki megmérgezte a diákok ebédjét. Az 58 éves férfit az otthonában le is tartóztatták, azonban nem vették őrizetbe mentális betegsége miatt. Szerencsére senki sem evett a levesből, egyedül a szakács volt az, aki közeli kapcsolatba keveredett az étellel, de ő is rögtön a mosogatóba köpte, miután megbizonyosodott arról, hogy mérgezett. Egyelőre senki sem tudja, miként is került tisztítószer az ételbe, vagy hogy milyen indítéka lehetett az elkövetőnek, eddig ugyanis semmilyen hasonló eset nem történt az iskolában.

A séfet most hősként ünneplik az iskolában, és bizonyára több óvintézkedést tesznek majd a hasonló esetek kiszűrésére. Azt ugyan nem tudni, hogy az ottani menzakaják minősége a hazai viszonyokhoz hasonló-e (magániskoláról lévén szó valószínűleg nem), de a tanulók nem biztos, hogy ezek után nagy bizalommal lesznek a nekik felszolgált ételek iránt.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.