Mert Sacher nélkül nincs Bécs

Azok a bécsiek, akik a koronavírus okozta lezárások alatt is pont Sacher-tortát ennének, ezt immár drive-in szolgáltatás keretében is elérhetik.

Édességgel még a korlátozásokat is könnyebb átvészelni. Ennek szellemében indult a legújabb bécsi ötlet, mely a Hotel Sacher új igazgatójától, Andreas Keese-től ered: csokoládé azonnal, elvitelre, a Sacher drive-inben.

Keese egy biztonságos csokifogyasztási módszerrel kívánt kedveskedni a bécsieknek a vírus idején és egyúttal gondoskodni a szálloda jövőjéről. Ausztriában ugyanis hazánkhoz hasonlóan bezártak a vendéglátó egységek, ez pedig kihívás elé állítja a szállodákat, így a Hotel Sachert is.

Már a távolból is jól kivehető a két sacher-piros zászló, ami a szálloda előtti drive-int jelöli. Amint vendég érkezik, a személyzet felveszi a rendelést, és elegáns zacskóba helyezve rövidesen kihozza azt.

A hagyományos, háromfajta méretben elérhető Sacher-tortákon kívül csokibonbonokat is lehet kérni, a fizetés érintésmentesen történik. 

A híres Sacher-tortát 1832-ben alkotta meg Franz Sacher bécsi cukrász, fia pedig 1876-ban alapította meg a Sacher-szállodaláncot. A szállodákban azóta is az eredeti recept alapján készítik a tortát.

 

 


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.