Mert Sacher nélkül nincs Bécs

Azok a bécsiek, akik a koronavírus okozta lezárások alatt is pont Sacher-tortát ennének, ezt immár drive-in szolgáltatás keretében is elérhetik.

Édességgel még a korlátozásokat is könnyebb átvészelni. Ennek szellemében indult a legújabb bécsi ötlet, mely a Hotel Sacher új igazgatójától, Andreas Keese-től ered: csokoládé azonnal, elvitelre, a Sacher drive-inben.

Keese egy biztonságos csokifogyasztási módszerrel kívánt kedveskedni a bécsieknek a vírus idején és egyúttal gondoskodni a szálloda jövőjéről. Ausztriában ugyanis hazánkhoz hasonlóan bezártak a vendéglátó egységek, ez pedig kihívás elé állítja a szállodákat, így a Hotel Sachert is.

Már a távolból is jól kivehető a két sacher-piros zászló, ami a szálloda előtti drive-int jelöli. Amint vendég érkezik, a személyzet felveszi a rendelést, és elegáns zacskóba helyezve rövidesen kihozza azt.

A hagyományos, háromfajta méretben elérhető Sacher-tortákon kívül csokibonbonokat is lehet kérni, a fizetés érintésmentesen történik. 

A híres Sacher-tortát 1832-ben alkotta meg Franz Sacher bécsi cukrász, fia pedig 1876-ban alapította meg a Sacher-szállodaláncot. A szállodákban azóta is az eredeti recept alapján készítik a tortát.

 

 


Példátlan károk a hazai gyümölcsösökben

Példátlan károk a hazai gyümölcsösökben 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.