Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

2024. június 14. és 16. között az ország legkiválóbb éttermei és séfjei gyűlnek össze a 8. Debrecziner Gourmet Fesztiválon, hogy megmutassák, hol tart ma a gasztronómia csúcsa Magyarországon.

A Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként sztárséfek is bemutatkoznak. Legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról vagy food truckokról, biztosak lehetünk benne, hogy folyamatosan új utakat keresve, kreatív módon készítik el fogásaikat.

A Master Good főtámogatásával megvalósuló háromnapos eseményen ínycsiklandó falatok, izgalmas textúrák és különleges alapanyag-párosítások mellett fantasztikus desszertek, kézműves sörök, minőségi borok és formabontó koktélok várnak a látogatóra.

A 2018-ban alapított Debrecziner Gourmet-díj idén is gazdára vár, melyet a rendezvényre kilátogató vendégek szavazatai alapján vihet majd haza a legjobb kiállító.

Debrecziner Gourmet Fesztivál
Debrecziner Gourmet Fesztivál
Fotó: Visit Debrecen

A fesztivál 34 kiállítóval jelentkezik, többek között jelen lesz aBabel Budapest, az Iszkor (Mályinka), a Páva (Székelyudvarhely), a Bobajka (Tarcal), az Almavirág (Derecske)és a Horgonyzó (Tiszalök).

A Debrecziner Gourmet idei kísérőprogramjai között izgalmasnak ígérkezik aTiago Sabarigo főzőbemutató és kóstoltatás, a Streetkitchen-kerekasztal és könyvbemutató, a Kávépörkölő show a Wellingtonnal, de lesz Molekuláris koktélshow és Stand Up Comedy, sőt, akár az EB-mérkőzéseket is megnézhetjük falatozás közben.

A házigazda szerepében Jókuti Andrással találkozhat a közönség.

Terítéken a négy elem

2024-ben minden kiállítónk szabadjára engedheti fantáziáját, és megcsillogtathatja kreativitását, ugyanis ezúttal a tűz, a víz, a levegő és a föld, vagyis a 4 alapelem kerül terítékre. Az elemekhez számos motívum, szín, állat, vagy akár az évszakok váltakozása is kapcsolódhat, így a hatalmas kreatív szabadság olyan lehetőséget ad a séfek kezébe, amin keresztül egyedülálló módon mutathatják be ételkölteményeiket. A téma szabadon értelmezhető, alapanyag szempontjából nincs kikötés, mindenkinek a kreativitására és fantáziájára bízzák a szervezők.

Felragyog a Michelin-csillag is2019. március 27-én a Babel Budapestet – történelmében először – Michelin csillaggal jutalmazták. Az étterem 2008 óta üzemel kisebb megszakításokkal, mégis folytonosan megújul és kizárólag előre tekint. 2022 novemberében az étterem ismét Michelin-csillagos elismerésben részesült.


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.