Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

2024. június 14. és 16. között az ország legkiválóbb éttermei és séfjei gyűlnek össze a 8. Debrecziner Gourmet Fesztiválon, hogy megmutassák, hol tart ma a gasztronómia csúcsa Magyarországon.

A Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként sztárséfek is bemutatkoznak. Legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról vagy food truckokról, biztosak lehetünk benne, hogy folyamatosan új utakat keresve, kreatív módon készítik el fogásaikat.

A Master Good főtámogatásával megvalósuló háromnapos eseményen ínycsiklandó falatok, izgalmas textúrák és különleges alapanyag-párosítások mellett fantasztikus desszertek, kézműves sörök, minőségi borok és formabontó koktélok várnak a látogatóra.

A 2018-ban alapított Debrecziner Gourmet-díj idén is gazdára vár, melyet a rendezvényre kilátogató vendégek szavazatai alapján vihet majd haza a legjobb kiállító.

Debrecziner Gourmet Fesztivál
Debrecziner Gourmet Fesztivál
Fotó: Visit Debrecen

A fesztivál 34 kiállítóval jelentkezik, többek között jelen lesz aBabel Budapest, az Iszkor (Mályinka), a Páva (Székelyudvarhely), a Bobajka (Tarcal), az Almavirág (Derecske)és a Horgonyzó (Tiszalök).

A Debrecziner Gourmet idei kísérőprogramjai között izgalmasnak ígérkezik aTiago Sabarigo főzőbemutató és kóstoltatás, a Streetkitchen-kerekasztal és könyvbemutató, a Kávépörkölő show a Wellingtonnal, de lesz Molekuláris koktélshow és Stand Up Comedy, sőt, akár az EB-mérkőzéseket is megnézhetjük falatozás közben.

A házigazda szerepében Jókuti Andrással találkozhat a közönség.

Terítéken a négy elem

2024-ben minden kiállítónk szabadjára engedheti fantáziáját, és megcsillogtathatja kreativitását, ugyanis ezúttal a tűz, a víz, a levegő és a föld, vagyis a 4 alapelem kerül terítékre. Az elemekhez számos motívum, szín, állat, vagy akár az évszakok váltakozása is kapcsolódhat, így a hatalmas kreatív szabadság olyan lehetőséget ad a séfek kezébe, amin keresztül egyedülálló módon mutathatják be ételkölteményeiket. A téma szabadon értelmezhető, alapanyag szempontjából nincs kikötés, mindenkinek a kreativitására és fantáziájára bízzák a szervezők.

Felragyog a Michelin-csillag is2019. március 27-én a Babel Budapestet – történelmében először – Michelin csillaggal jutalmazták. Az étterem 2008 óta üzemel kisebb megszakításokkal, mégis folytonosan megújul és kizárólag előre tekint. 2022 novemberében az étterem ismét Michelin-csillagos elismerésben részesült.


Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a mai Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a mai Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.