Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

2024. június 14. és 16. között az ország legkiválóbb éttermei és séfjei gyűlnek össze a 8. Debrecziner Gourmet Fesztiválon, hogy megmutassák, hol tart ma a gasztronómia csúcsa Magyarországon.

A Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként sztárséfek is bemutatkoznak. Legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról vagy food truckokról, biztosak lehetünk benne, hogy folyamatosan új utakat keresve, kreatív módon készítik el fogásaikat.

A Master Good főtámogatásával megvalósuló háromnapos eseményen ínycsiklandó falatok, izgalmas textúrák és különleges alapanyag-párosítások mellett fantasztikus desszertek, kézműves sörök, minőségi borok és formabontó koktélok várnak a látogatóra.

A 2018-ban alapított Debrecziner Gourmet-díj idén is gazdára vár, melyet a rendezvényre kilátogató vendégek szavazatai alapján vihet majd haza a legjobb kiállító.

Debrecziner Gourmet Fesztivál
Debrecziner Gourmet Fesztivál
Fotó: Visit Debrecen

A fesztivál 34 kiállítóval jelentkezik, többek között jelen lesz aBabel Budapest, az Iszkor (Mályinka), a Páva (Székelyudvarhely), a Bobajka (Tarcal), az Almavirág (Derecske)és a Horgonyzó (Tiszalök).

A Debrecziner Gourmet idei kísérőprogramjai között izgalmasnak ígérkezik aTiago Sabarigo főzőbemutató és kóstoltatás, a Streetkitchen-kerekasztal és könyvbemutató, a Kávépörkölő show a Wellingtonnal, de lesz Molekuláris koktélshow és Stand Up Comedy, sőt, akár az EB-mérkőzéseket is megnézhetjük falatozás közben.

A házigazda szerepében Jókuti Andrással találkozhat a közönség.

Terítéken a négy elem

2024-ben minden kiállítónk szabadjára engedheti fantáziáját, és megcsillogtathatja kreativitását, ugyanis ezúttal a tűz, a víz, a levegő és a föld, vagyis a 4 alapelem kerül terítékre. Az elemekhez számos motívum, szín, állat, vagy akár az évszakok váltakozása is kapcsolódhat, így a hatalmas kreatív szabadság olyan lehetőséget ad a séfek kezébe, amin keresztül egyedülálló módon mutathatják be ételkölteményeiket. A téma szabadon értelmezhető, alapanyag szempontjából nincs kikötés, mindenkinek a kreativitására és fantáziájára bízzák a szervezők.

Felragyog a Michelin-csillag is2019. március 27-én a Babel Budapestet – történelmében először – Michelin csillaggal jutalmazták. Az étterem 2008 óta üzemel kisebb megszakításokkal, mégis folytonosan megújul és kizárólag előre tekint. 2022 novemberében az étterem ismét Michelin-csillagos elismerésben részesült.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.