Michelin-csillagos pop-up vacsora Budapest egén

Június 9-én, szerda este rendezi a Costes-csoport a tavaly októberben már nagy sikert hozott pop-up eseményt Budapest óriáskerekén, emlékezetes színfoltot festve ezzel Budapest „gasztro-égboltjára”.

A nem mindennapi élmény során „mozgó-étteremmé” válik a kerék, hiszen az egyedülálló attrakció keretében a kabinokban a Michelin-csillagos Costes Downtown étterem szolgálja fel Miguel Rocha Vieira sztárséf legújabb kreációit.  

„Az „óriáskerék-étterem” gondolata olyannyira eredetinek bizonyult és akkora sikert aratott az ősszel, hogy több külföldi portál is tudósított róla. Most, hogy a pandémia harmadik hulláma lecsendesedni látszik, lehetőséget láttunk arra, hogy a Michelin-csillagos kínálatot újra Budapest fölé emeljük", mondta Gerendai Károly, a Costes éttermek társtulajdonosa. Hozzátette, hogy a járványhelyzet miatt továbbra is indokoltnak tartják a biztonsági szabályoknak való megfelelést, de erre a helyszín szintén tökéletes, mivel a kabinok egymástól teljesen elszeparáltak. Egy fülkében maximum négy fő foglalhat majd helyet, akik lehetnek családok, vagy baráti társaságok.

A 4 fogásos menüt alkoholmentes üdvözlőitallal, üdítőkkel, ásványvízzel és kávéval kínálják:

  • Kókusz- vichyssoise, rák-carpaccio
  • Lassan sült tőkehal, csicseriborsó és chorizo
  • Kacsa kétféleképpen: roston sült kacsamell, répa, gyömbér és narancs; ropogós konfitált kacsacomb-saláta
  • Marinált eper, mandula-mousse és fehércsokoládé

További információ a programról ITT található.

 

Forrás: Costes Csoport / Turizmus Online


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.