Michelin-csillagos pop-up vacsora Budapest egén

Június 9-én, szerda este rendezi a Costes-csoport a tavaly októberben már nagy sikert hozott pop-up eseményt Budapest óriáskerekén, emlékezetes színfoltot festve ezzel Budapest „gasztro-égboltjára”.

A nem mindennapi élmény során „mozgó-étteremmé” válik a kerék, hiszen az egyedülálló attrakció keretében a kabinokban a Michelin-csillagos Costes Downtown étterem szolgálja fel Miguel Rocha Vieira sztárséf legújabb kreációit.  

„Az „óriáskerék-étterem” gondolata olyannyira eredetinek bizonyult és akkora sikert aratott az ősszel, hogy több külföldi portál is tudósított róla. Most, hogy a pandémia harmadik hulláma lecsendesedni látszik, lehetőséget láttunk arra, hogy a Michelin-csillagos kínálatot újra Budapest fölé emeljük", mondta Gerendai Károly, a Costes éttermek társtulajdonosa. Hozzátette, hogy a járványhelyzet miatt továbbra is indokoltnak tartják a biztonsági szabályoknak való megfelelést, de erre a helyszín szintén tökéletes, mivel a kabinok egymástól teljesen elszeparáltak. Egy fülkében maximum négy fő foglalhat majd helyet, akik lehetnek családok, vagy baráti társaságok.

A 4 fogásos menüt alkoholmentes üdvözlőitallal, üdítőkkel, ásványvízzel és kávéval kínálják:

  • Kókusz- vichyssoise, rák-carpaccio
  • Lassan sült tőkehal, csicseriborsó és chorizo
  • Kacsa kétféleképpen: roston sült kacsamell, répa, gyömbér és narancs; ropogós konfitált kacsacomb-saláta
  • Marinált eper, mandula-mousse és fehércsokoládé

További információ a programról ITT található.

 

Forrás: Costes Csoport / Turizmus Online


Letarolta a fagy a cseh gyümölcsöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?