Michelin-csillagot kapott a Costes étterem

A Ráday utcai Costes a második közép-európai étterem, amely megkapta a legrangosabb gasztronómiai kalauz ilyen szintű elismerését - adta hírül ma délelőtt az Index.

A Michelin Guide legújabb, 2010-es kiadása szerint megvan az első magyar Michelin-csillagos étterem, a budapesti Costes. A hivatalos közlemény kiadása után a hír először az Otthon, édes blogon jelent meg. Az éttermeket soroló Main Cities of Europe kiadványban először szerepel csillaggal magyar hely, sőt ez a második étterem, amely egykori szocialista országban működik: az első posztkommunista Michelin-csillagos hely a prágai Four Seasons szálloda Allegro étterme lett még 2008-ban, amely a mostani kiadványban is benne van. A hírt az étterem tulajdonosa, Gerendai Károly is csak ma reggel tudta meg. Gerendai, aki a Sziget egyik tulajdonosa is, tudott arról, hogy a Michelin szakértői már többször is tesztelték az éttermet, de mint mondta, nem bízott abban, hogy megkapják a csillagot, mivel nemrégiben cseréltek séfet. A portugál Miguel Vieira helyét az argentín Nicolas Delgado vette át tavaly év végén. Miután bejelentették a váltást a Michelin közponjában, januárban újból felkeresték az éttermet az ellenőrök, és fel is fedték magukat. hirdetés "Az első csillag nemcsak az étteremnek, a séfnek is szól, ez az ő sikere” - nyilatkozta kérdésünkre Gerendai, aki reméli, az elismerés miatt tovább nő majd a hely forgalma. Árakat azért egyelőre nem akarnak emelni. Gerendai Károly egyébként vasárnap kapta meg a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, igaz, nem étteremtulajdonosként, hanem kultúraszervezői munkájáért. A Costes pedig nemrégiben a magyar Dinning Guide értékelése szerint az év étterme lett. (Index)

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.