Nagyon sok kereskedő kínálja termékeit mostanában akciós áron, ami azzal jár, hogy a fogyasztók az üzleteken kívül is vonakodnak a teljes árat megfizetni. Éppen ezért ugyanezt kellene tenniük az éttermek és a kocsmák üzemeltetőinek is - mondta Peter Backmann, a Horizons élelmiszeripari tanácsadó cég ügyvezető igazgatója. Azt ajánlotta, a „csendes” időszakokban, azaz például a hét elején csalogassák be a fogyasztókat olyan eszközökkel, mint például ingyen étel annak, akinek születésnapja van, két fogást egy áráért, egy pohár ingyen pezsgő, vagy fix áras menü. Stephen Broome, a PricewaterhouseCoopers igazgatóhelyettese ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy a kedvezményeknek mindenképp szelektíveknek kell lenniük, különben rontják a jövedelmezőséget. (www.caterersearch.com)
Miért nem adnak árengedményt az éttermek?
Szakértők arra biztatták az éttermeket Nagy Britanniában, hogy a kereskedőkhöz hasonlóan adjanak árengedményeket, amivel növelhetnék forgalmukat a karácsony előtti csendes időszakban

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Legjobbak közt a magyar speciality kávé
A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben
A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében
Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.