A jellemző tendencia a várakozások szerint az lesz, hogy újabb cégektől kapnak majd megbízást, hiszen költségcsökkentési célból egyre többen szüntetik meg a saját menzát. Az üzleti és az ipari szegmens Nagy-Britanniában érettnek tekinthető, de még mindig sok olyan jelentősebb méretű cég van, amelyektől új megbízás várható. Ennek ellenére a cateringes cégeket is sújtja az élelmiszer-infláció, és mint a többiek, ők is törekszenek költségeik csökkentésére. Néhányan közülük részben ezért is próbál túllépni a rutinokon: például új élelmiszer-koncepciókat találnak ki. A tavalyi sikeres év után saját éttermet nyit a Vacherin az East Enden lévő Whitechapel Gallery-ben. (www.costsectorcatering.com)
Milyen év vár a cateringesekre?
A cateringes cégeket előre láthatóan nem rázza meg nagyon a válság – Nagy Britanniában legalábbis -, mégis kérdés, milyen lesz számukra a 2009-es év.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.