1100 vendéglátóhely kaphatott a mocsadék étolajból

Egyetlen vonatkozó jogszabálynak sem felelt meg az az étolaj csomagoló üzem, amelyre ma a kora reggeli órákban csaptak le a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának munkatársai.

A vállalat egyik telephelyén 1 köbméteres jelöletlen tartályokból végeztek étolaj kiszerelést. Az üzem nem felelt meg semmilyen vonatkozó jogszabálynak (higiénia, HACCP, nyomonkövetés, egészségügyi könyv stb.). Az ellenőrzés idején a helyszínen épp 7000 liter jelöletlen, ismeretlen eredetű étolaj kiszerelése zajlott, további 1500 liter pedig már kiszerelt állapotban volt. Emellett a szennyezett, visszagyűjtött 20 literes kannák külső mosását Nátron lúggal végezték, a folyadékot az erdőbe szivattyúzták, belső mosás nem történt, hanem a kannákban lévő maradékra töltötték rá az olajat.

A helyszínen elérhető adatok alapján nagyjából 1100 vendéglátóhelyre szállították az étolajat az ország teljes területén.

A NÉBIH szakemberei – az üzem tevékenységének felfüggesztése mellett – a tételek azonnali visszahívását rendelték el. A helyszínre kiérkező környezetvédelmi hatóság is megkezdte eljárását, melynek során a teljes étolaj készletet lefoglalták, mint veszélyes hulladékot. 

Forrás: Élelmiszer Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.