Mire buknak a lengyel turisták?

Észak-Magyarország már évek óta nagyon kedvelt a lengyelek körében, a régióban a lengyel vendégéjszakákat tekintve közel 14%-os a növekedés az előző évhez képest. Ebben nagy szerepet játszik a régió földrajzi közelsége és autópályás összeköttetése Budapesttel. Június 26-28 között mindezt a hazánkba érkező 9 lengyel utazási szakember is megtapasztalhatta, akik a Magyar Turizmus Zrt. lengyel külképviseletének meghívására járták be Egert és környékét.

A tanulmányúton az alapvető szolgáltatást nyújtó szálláshelyek kínálatát kiegészítendő a magasabb kategóriájú szállodákat és szolgáltatókat is bemutatták. A mátrai terepsegway, az egri pincelátogatás, városnézés és a lillafüredi séta mellett több gyógyfürdő (Egerszalók, Demjén, Miskolctapolca) és számos szálloda (Hotel Ózon, Hotel Park / Eger, Hotel Saliris, Hotel Shiraz, Hotel Cascade, Lillafüredi Palotasszálló Hotel Calimbra) bejárása, illetve az új turisztikai komplexum, a miskoctapolcai Avalon Park bemutatója is szerepelt a programban.

A külföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma a legdinamikusabban Észak-Magyarországon bővült. A KSH végleges adatai szerint a régió 2014-ben a külföldi és belföldi vendégéjszakák számában a 2. legnagyobb növekedést könyvelhette el, ami 235 ezer többlet vendégéjszakát és 13%-os bővülést jelent a kereskedelmi szálláshelyeken.

A lengyel vendégéjszakákat tekintve közel 14%-os a növekedés az előző évhez képest. A lengyel irodák ajánlataiban Budapest után Eger a második leggyakarbban választott város. Az utazók elsősorban a vidék híres borai mellett, de a termálvizek miatt is előszeretettel keresik fel az észak-magyarországi régiót. Egri Bikavért szinte minden lengyel boltban lehet kapni, ismertsége megközelíti a tokaji borokét.

Forrás: Vendég&Hotel Online

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.