Mire buknak a lengyel turisták?

Észak-Magyarország már évek óta nagyon kedvelt a lengyelek körében, a régióban a lengyel vendégéjszakákat tekintve közel 14%-os a növekedés az előző évhez képest. Ebben nagy szerepet játszik a régió földrajzi közelsége és autópályás összeköttetése Budapesttel. Június 26-28 között mindezt a hazánkba érkező 9 lengyel utazási szakember is megtapasztalhatta, akik a Magyar Turizmus Zrt. lengyel külképviseletének meghívására járták be Egert és környékét.

A tanulmányúton az alapvető szolgáltatást nyújtó szálláshelyek kínálatát kiegészítendő a magasabb kategóriájú szállodákat és szolgáltatókat is bemutatták. A mátrai terepsegway, az egri pincelátogatás, városnézés és a lillafüredi séta mellett több gyógyfürdő (Egerszalók, Demjén, Miskolctapolca) és számos szálloda (Hotel Ózon, Hotel Park / Eger, Hotel Saliris, Hotel Shiraz, Hotel Cascade, Lillafüredi Palotasszálló Hotel Calimbra) bejárása, illetve az új turisztikai komplexum, a miskoctapolcai Avalon Park bemutatója is szerepelt a programban.

A külföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma a legdinamikusabban Észak-Magyarországon bővült. A KSH végleges adatai szerint a régió 2014-ben a külföldi és belföldi vendégéjszakák számában a 2. legnagyobb növekedést könyvelhette el, ami 235 ezer többlet vendégéjszakát és 13%-os bővülést jelent a kereskedelmi szálláshelyeken.

A lengyel vendégéjszakákat tekintve közel 14%-os a növekedés az előző évhez képest. A lengyel irodák ajánlataiban Budapest után Eger a második leggyakarbban választott város. Az utazók elsősorban a vidék híres borai mellett, de a termálvizek miatt is előszeretettel keresik fel az észak-magyarországi régiót. Egri Bikavért szinte minden lengyel boltban lehet kapni, ismertsége megközelíti a tokaji borokét.

Forrás: Vendég&Hotel Online

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?