Módosult a 'Young Sommeliers' versenykiírása

A Chaîne új kiírása szerint május 13-ig lehet jelentkezni az ifjú sommelier tehetségek nemzeti válogató versenyére.

A Chaîne des Rôtisseurs Világszervezet szabályzata alapján a Chaîne des Rôtisseurs Baráti Asztaltársaság idén első alkalommal rendezi meg a magyarországi szállodákban, éttermekben és borászatokban dolgozó ifjú sommelier-k részére a „Young Sommeliers” nemzeti válogató versenyt.

A versenyen olyan fiatal sommelier indulhat aki:

  • 2016. szeptember 1. napjáig nem tölti be a 31. életévét,
  • egy Magyarországon működő szálloda/étterem munkatársa,
  • magyar állampolgársággal, vagy nem magyar állampolgársággal, de érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkezik,
  • nevezését a szálloda/étterem/borászat tulajdonosa/igazgatója támogatja és nevezési díját befizette.

Az „Young Sommelier” verseny évenkénti rendszeres megrendezésével is szeretnénk elérni, hogy fiatal sommelier-k oktatásával és nevelésével – e versenyre való felkészítéssel és részvételükkel is – magasabb színvonalat érjenek el és versenytapasztalatot szerezzenek. A versenyzőknek elméleti felkészültségükről, gyakorlati képességükről és helyzetfelismerésről kell tanúbizonyságot adniuk, valamint vakkóstolással borokat, illatolással párlatokat felismerni.

A verseny hivatalos nyelve: angol

A versenyzők öltözete: sötét öltöny, fehér ing, nyakkendő (kötény nélkül)

A versenyzők teljesítményét a zsűri a Court of Master Sommelier hagyományai szerint fogja értékelni.

A verseny dátuma: 2016. június 3. péntek

A verseny helyszíne: Gundel étterem 1146, Budapest, Gundel Károly út 4.

Az eredményhirdetés dátuma: 2016. június 4. szombat

Az eredményhirdetés helyszíne: Corinthia Hotel Budapest***** versenyzőket, kísérőiket és munkaadóikat szeretettel várjuk a Corinthia Hotel Budapest szállodában tartandó gálavacsorára, melynek végén történik az eredményhirdetés. A versenyzők a gálavacsorán a Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság vendégeként vesznek részt.

A program változtatásának jogát a Chaine Egyesület fenntartja.

A nemzeti verseny első helyezettje jogot nyer arra, hogy induljon a „Young Sommeliers” 2016. évi Világbajnokságon, amely idén Vaduzban kerül megrendezésre 2016. augusztus 26-án, pénteken. A Chaine Egyesület a nemzeti verseny győztese részére biztosítja a világversenyen való részvétel feltételét, a 600 EUR nevezési díjat.

Kérjük a nevező szállodák/éttermek/borászatok vezetőit, hogy különös gonddal készítsék fel versenyzőiket az eredményes hazai versenyre.

A 2016. évi verseny nevezési díja 20.000,- Ft, amely összeget 2016. május 13. péntekig a Chaine Egyesület számlájára utalni szíveskedjenek. Budapest Bank – 10103805-03171936-00000002

Egyesületünk részben a fenti nevezési díjból biztosítja a hazai versennyel kapcsolatos kiadásokat, valamint az ünnepélyes díjkiosztó költségeit. A verseny helyszínére és az eredményhirdetésre való utazást, valamint a versennyel kapcsolatban felmerülő egyéb kiadásokat (pl. szállás) a küldő szállodáknak, éttermeknek, vagy borászatoknak kell fedezni.

Kérjük, , hogy a „Nevezési lap”-ot az előírt mellékletekkel legkésőbb 2016. május 13. péntek 12:00-ig szíveskedjenek a Chaîne Egyesület központi e-mail címre ([email protected]) kitöltve visszaküldeni. A benevezett és jelentkezésüket elfogadott versenyzőknek a nevezést követően tájékoztatást küldünk a technikai részletekről.

A nem Chaine házakhoz tartozó ifjú versenyzőktől angol nyelvű rövid szakmai önéletrajzot is kérünk, mivel túljelentkezés esetén a részvételi lehetőségét korábbi tevékenysége alapján kell eldöntenünk. Orbán József asszisztensünk a 06-30-968-4143 telefonon, és a [email protected] e-mail címen készséggel áll rendelkezésre a versennyel és a Chaine belépéssel/tagsággal kapcsolatban felmerülő további kérdések esetén.

 Vive la Chaîne!

Forrás: Chaine des Rotisseurs

Forrás: Vendég&Hotel Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.