„Öröm, hogy értékelték a munkásságunkat, és ilyen „Príma” környezetben is be tudtuk mutatni borainkat” – mondták a pincészet nevében Geszler József és Geszler Imre. A család 27 hektárnyi szőlővel dolgozik, 120 éves pincéjük 1800 hektoliter reduktív bor készítésére alkalmas. Abban egyetértettek: az a legfontosabb, hogy a móri borvidék hírét mind többen tudják öregbíteni. Sajnálják, hogy a nagyságot és termelő kapacitásukat tekintve a magyar borvidékek között hátul találhatók, de szerencsére a minőség előkelőbb helyen van Mór esetében, mint a mennyiség. Ám egyre gyarapodnak az ültetvények, és a fiatalok is mind többen kapnak kedvet a borász szakmához - írja a Fejér Megyei Hírlap.
Móri pincészet az Év Borászata
A Fejér Megyei Prima Primissima díjátadó ünnepségen az „Ezerjó hazájából” származó Geszler Családi Pincészet vehette át az Év Borászata elismerést - adta hírül a Borászportál.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.