„Öröm, hogy értékelték a munkásságunkat, és ilyen „Príma” környezetben is be tudtuk mutatni borainkat” – mondták a pincészet nevében Geszler József és Geszler Imre. A család 27 hektárnyi szőlővel dolgozik, 120 éves pincéjük 1800 hektoliter reduktív bor készítésére alkalmas. Abban egyetértettek: az a legfontosabb, hogy a móri borvidék hírét mind többen tudják öregbíteni. Sajnálják, hogy a nagyságot és termelő kapacitásukat tekintve a magyar borvidékek között hátul találhatók, de szerencsére a minőség előkelőbb helyen van Mór esetében, mint a mennyiség. Ám egyre gyarapodnak az ültetvények, és a fiatalok is mind többen kapnak kedvet a borász szakmához - írja a Fejér Megyei Hírlap.
Móri pincészet az Év Borászata
A Fejér Megyei Prima Primissima díjátadó ünnepségen az „Ezerjó hazájából” származó Geszler Családi Pincészet vehette át az Év Borászata elismerést - adta hírül a Borászportál.

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot
A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.

Időutazás a Folly Arborétumban
A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.