A pincészet szerdán az MTI-hez is eljuttatott tájékoztató anyagában felidézte: először 2005-ben adtak lehetőséget arra, hogy a Pécsi Tudományegyetem harminc év alatti művészeti szakos hallgatói, valamint a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola tanulói megtervezzék a vállalkozás újborának címkéjét.
Az elmúlt hét évben meghirdetett pályázataikra több mint ezer boroscímke-terv érkezett, közülük a győztesek és mintegy negyven további alkotó munkáit most együtt mutatják be a nagyközönségnek. Az este hat órakor kezdődő megnyitó résztvevőinek újborkóstolóval és mesterszakács által készített finomságokkal is kedveskednek, november 27-én pedig művészpiacot rendeznek.
Debreczeni Mónika, a pincészet birtokigazgatója korábban az MTI-nek elmondta: reményeik szerint a tárlat jelentős érdeklődésre tart számot, mert a borokra egyre több ember kíváncsi. Bővülnek a fogyasztóknak a borokkal kapcsolatos ismeretei és ebből következően minden érdekes lehet, ami ehhez az italhoz kötődik.
Iványi Emese, a Vylyan pincészet marketingvezetője azt jegyezte meg, hogy egy amerikai borszakíró korábban komoly kritikával illette a magyar borospalackokra kerülő címkéket. Úgy találta, azok világszinten felvállalhatatlanok.
A marketingvezető amellett, hogy hangsúlyozta, ezzel a borászok nem értenek egyet, rámutatott: az elmúlt három évben egész Magyarországon rendkívül fantáziadús és a korábbiaknál egyedibb címkék születtek.
Megítélése szerint a magyar boroscímke-dizájn hatalmas fejlődésen ment keresztül. Az alkalmazott grafika nagyon érdekes terület lett a borászat számára, amely nemcsak a jó minőségű borokkal, hanem a művészekkel közösen a palackok külső megjelenésével is komoly értékeket teremthet.
A Vylyan idei Bogyólé címkepályázatán az első díjat a korábbi kétszeres második helyezett, Vidákovich Sámuel, a Pécsi Tudományegyetem festő szakos hallgatója kapta. Az általa tervezett, megszemélyesített poharat ábrázoló boroscímke a pincészet 18 ezer palack zweigelt-portugieser újborát díszíti. (MTI)
Műtárgy lett a boroscimke
Az újborához kapcsolódó címkepályázatok válogatott alkotásaiból rendez kiállítást a kisharsányi Vylyan Pincészet, a tárlat november 10. és 29. között tekinthető meg a pécsi Hattyúház Galériában.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.