A pincészet szerdán az MTI-hez is eljuttatott tájékoztató anyagában felidézte: először 2005-ben adtak lehetőséget arra, hogy a Pécsi Tudományegyetem harminc év alatti művészeti szakos hallgatói, valamint a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola tanulói megtervezzék a vállalkozás újborának címkéjét.
Az elmúlt hét évben meghirdetett pályázataikra több mint ezer boroscímke-terv érkezett, közülük a győztesek és mintegy negyven további alkotó munkáit most együtt mutatják be a nagyközönségnek. Az este hat órakor kezdődő megnyitó résztvevőinek újborkóstolóval és mesterszakács által készített finomságokkal is kedveskednek, november 27-én pedig művészpiacot rendeznek.
Debreczeni Mónika, a pincészet birtokigazgatója korábban az MTI-nek elmondta: reményeik szerint a tárlat jelentős érdeklődésre tart számot, mert a borokra egyre több ember kíváncsi. Bővülnek a fogyasztóknak a borokkal kapcsolatos ismeretei és ebből következően minden érdekes lehet, ami ehhez az italhoz kötődik.
Iványi Emese, a Vylyan pincészet marketingvezetője azt jegyezte meg, hogy egy amerikai borszakíró korábban komoly kritikával illette a magyar borospalackokra kerülő címkéket. Úgy találta, azok világszinten felvállalhatatlanok.
A marketingvezető amellett, hogy hangsúlyozta, ezzel a borászok nem értenek egyet, rámutatott: az elmúlt három évben egész Magyarországon rendkívül fantáziadús és a korábbiaknál egyedibb címkék születtek.
Megítélése szerint a magyar boroscímke-dizájn hatalmas fejlődésen ment keresztül. Az alkalmazott grafika nagyon érdekes terület lett a borászat számára, amely nemcsak a jó minőségű borokkal, hanem a művészekkel közösen a palackok külső megjelenésével is komoly értékeket teremthet.
A Vylyan idei Bogyólé címkepályázatán az első díjat a korábbi kétszeres második helyezett, Vidákovich Sámuel, a Pécsi Tudományegyetem festő szakos hallgatója kapta. Az általa tervezett, megszemélyesített poharat ábrázoló boroscímke a pincészet 18 ezer palack zweigelt-portugieser újborát díszíti. (MTI)
Műtárgy lett a boroscimke
Az újborához kapcsolódó címkepályázatok válogatott alkotásaiból rendez kiállítást a kisharsányi Vylyan Pincészet, a tárlat november 10. és 29. között tekinthető meg a pécsi Hattyúház Galériában.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.