MVI-konferencia a SIRHA nyitónapján

Véresen komoly kérdések a vendéglátó üzletekben.

Szakmai partnerünk, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) igazán aktuális témájú konferenciát szervez a SIRHA idején, a Hungexpo területén, ahol a vendéglátás területének legsúlyosabb, mindenkit érdeklő kérdéseire keresik szakértők segítségével a választ. Ha a kiállítás nyitónapján a SIRHÁ-n jár, ezt a szakmai programot érdemes beiktatni "táncrendjébe".

Íme, a részletek:

 

Magyar Vendéglátók Ipartestületének konferenciája

2020. február 4. kedd 13.30-15.30

(SIRHA kiállítás keretein belül 2020. febr. 4-6.)

 

Helyszín:Hungexpo, „A” pavilon Konferencia terem

 

 

A konferencia címe:

 

Véresen komoly kérdések vendéglátó üzleteinkben

 

Köszöntő: Kovács László elnök, Magyar Vendéglátók Ipartestülete

             13.35 – 14.15 A bizonylatkiállítás legfontosabb tudnivalói a vendéglátóiparban(számla- és nyugtaadási kötelezettségek, borravaló és felszolgálási díj) – Horváth Gábor főosztályvezető, NAV Központi Irányítás Ellenőrzések Felügyeleti Főosztály

           14.20 – 14.40 Lehet még tanulóm jövőre? Szakképzési átalakítások érthetően - Mayer Gyula elnök, Turizmus-vendéglátás ÁKT

          14.45 – 15. 05 A külföldi munkavállalók foglalkoztatásainak szabályai - dr. Nyári Tibor főosztályvezető-helyettes, BFKH Foglalkoztatási Főosztály 

          15.10 – 15.30 Fenntartható a fenntarthatóság? A fenntarthatóság vendéglátáshoz kapcsolódó alapgondolatai - Varga Judit – Felelős Gasztrohős

 

                                        Az ingyenes belépéshez az alábbi linken keresztül tud regisztrálni:

www.sirha-budapest.com/MVI

 

 

Várjuk szeretettel!

Forrás: MVI


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.