MVI-konferencia a SIRHA nyitónapján

Véresen komoly kérdések a vendéglátó üzletekben.

Szakmai partnerünk, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) igazán aktuális témájú konferenciát szervez a SIRHA idején, a Hungexpo területén, ahol a vendéglátás területének legsúlyosabb, mindenkit érdeklő kérdéseire keresik szakértők segítségével a választ. Ha a kiállítás nyitónapján a SIRHÁ-n jár, ezt a szakmai programot érdemes beiktatni "táncrendjébe".

Íme, a részletek:

 

Magyar Vendéglátók Ipartestületének konferenciája

2020. február 4. kedd 13.30-15.30

(SIRHA kiállítás keretein belül 2020. febr. 4-6.)

 

Helyszín:Hungexpo, „A” pavilon Konferencia terem

 

 

A konferencia címe:

 

Véresen komoly kérdések vendéglátó üzleteinkben

 

Köszöntő: Kovács László elnök, Magyar Vendéglátók Ipartestülete

             13.35 – 14.15 A bizonylatkiállítás legfontosabb tudnivalói a vendéglátóiparban(számla- és nyugtaadási kötelezettségek, borravaló és felszolgálási díj) – Horváth Gábor főosztályvezető, NAV Központi Irányítás Ellenőrzések Felügyeleti Főosztály

           14.20 – 14.40 Lehet még tanulóm jövőre? Szakképzési átalakítások érthetően - Mayer Gyula elnök, Turizmus-vendéglátás ÁKT

          14.45 – 15. 05 A külföldi munkavállalók foglalkoztatásainak szabályai - dr. Nyári Tibor főosztályvezető-helyettes, BFKH Foglalkoztatási Főosztály 

          15.10 – 15.30 Fenntartható a fenntarthatóság? A fenntarthatóság vendéglátáshoz kapcsolódó alapgondolatai - Varga Judit – Felelős Gasztrohős

 

                                        Az ingyenes belépéshez az alábbi linken keresztül tud regisztrálni:

www.sirha-budapest.com/MVI

 

 

Várjuk szeretettel!

Forrás: MVI


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.