Nem sikerült a bravúr, oda az édes álom

Párizsban rendezték meg a jövő évi Lyon-i Cukrász Világbajnokság (Coupe du Monde de la Pâtisserie) európai selejtezőjét, melyen eldőlt, hogy a négyes mezőnyből melyik három csapat képviselheti a kiemeltek mellett a kontinensünket a jövő évi megmérettetésen.

A magyar résztvevők jó eséllyel vágtak neki az útnak, hiszen a meglepően kis mezőnyből mindössze egy csapatot kellett volna maguk mögé utasítani, hogy ott lehessenek a 2013-as döntőben.

Az eredeti versenykiírás szerint nyolc egység küzdött volna, az előzetes versenynaptár szerint a párizsi verseny előtt. Februárban éppen Budapesten került volna sor a kelet-európai előselejtezőre, ahonnan három csapat kvalifikálhatta volna magát a francia fővárosba, ez azonban érdeklődés hiányában elmaradt.

A régiónkat végül így egyedül képviselő magyar csapatot, melyben a Gerbeaud két cukrásza, Kolonics Zoltán és Boóc Judit kapott helyet, a Hungexpo állította össze, és a vásárszervező cég viselte a felkészülés költségeit is – tájékoztatta lapunkat Augusztné Szőcs Ibolya, aki a nemzetközi  zsűri magyar tagjaként vett részt a versenyen.

(Kép: Facebook)

A csapatokat a helyszínen professzionális felszerelés és a legkiválóbb cukrászati alapanyagok várták, hogy megvalósíthassák alkotásaikat, amelyeket egy éve tökéletesítenek a versenyre. A zsűri tagjainak számára nem az alkotás izgalma, hanem a csapatok összesen 75 alkotásának végigkóstolása és precíz rangsorolása jelenti a kihívást. A versenyen nem csak a művészi megjelenés, hanem az ízhatások is nagy súllyal számítanak bele a végeredménybe.

A párizsi vetélkedést az Egyesült Királyság csapata nyerte, második a nemzetközi vérkeringésbe tíz év szünet után visszatérő Dánia lett, míg a harmadik továbbjutó helyet Portugália szerezte meg. A magyarok utolsó reménye a kontinentális selejtezők után odaítélendó három szabadkártya (wild-card) egyike lehet.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.