A magyar résztvevők jó eséllyel vágtak neki az útnak, hiszen a meglepően kis mezőnyből mindössze egy csapatot kellett volna maguk mögé utasítani, hogy ott lehessenek a 2013-as döntőben.
Az eredeti versenykiírás szerint nyolc egység küzdött volna, az előzetes versenynaptár szerint a párizsi verseny előtt. Februárban éppen Budapesten került volna sor a kelet-európai előselejtezőre, ahonnan három csapat kvalifikálhatta volna magát a francia fővárosba, ez azonban érdeklődés hiányában elmaradt.
A régiónkat végül így egyedül képviselő magyar csapatot, melyben a Gerbeaud két cukrásza, Kolonics Zoltán és Boóc Judit kapott helyet, a Hungexpo állította össze, és a vásárszervező cég viselte a felkészülés költségeit is – tájékoztatta lapunkat Augusztné Szőcs Ibolya, aki a nemzetközi zsűri magyar tagjaként vett részt a versenyen.
(Kép: Facebook)
A csapatokat a helyszínen professzionális felszerelés és a legkiválóbb cukrászati alapanyagok várták, hogy megvalósíthassák alkotásaikat, amelyeket egy éve tökéletesítenek a versenyre. A zsűri tagjainak számára nem az alkotás izgalma, hanem a csapatok összesen 75 alkotásának végigkóstolása és precíz rangsorolása jelenti a kihívást. A versenyen nem csak a művészi megjelenés, hanem az ízhatások is nagy súllyal számítanak bele a végeredménybe.
A párizsi vetélkedést az Egyesült Királyság csapata nyerte, második a nemzetközi vérkeringésbe tíz év szünet után visszatérő Dánia lett, míg a harmadik továbbjutó helyet Portugália szerezte meg. A magyarok utolsó reménye a kontinentális selejtezők után odaítélendó három szabadkártya (wild-card) egyike lehet.