Nem sikerült a bravúr, oda az édes álom

Párizsban rendezték meg a jövő évi Lyon-i Cukrász Világbajnokság (Coupe du Monde de la Pâtisserie) európai selejtezőjét, melyen eldőlt, hogy a négyes mezőnyből melyik három csapat képviselheti a kiemeltek mellett a kontinensünket a jövő évi megmérettetésen.

A magyar résztvevők jó eséllyel vágtak neki az útnak, hiszen a meglepően kis mezőnyből mindössze egy csapatot kellett volna maguk mögé utasítani, hogy ott lehessenek a 2013-as döntőben.

Az eredeti versenykiírás szerint nyolc egység küzdött volna, az előzetes versenynaptár szerint a párizsi verseny előtt. Februárban éppen Budapesten került volna sor a kelet-európai előselejtezőre, ahonnan három csapat kvalifikálhatta volna magát a francia fővárosba, ez azonban érdeklődés hiányában elmaradt.

A régiónkat végül így egyedül képviselő magyar csapatot, melyben a Gerbeaud két cukrásza, Kolonics Zoltán és Boóc Judit kapott helyet, a Hungexpo állította össze, és a vásárszervező cég viselte a felkészülés költségeit is – tájékoztatta lapunkat Augusztné Szőcs Ibolya, aki a nemzetközi  zsűri magyar tagjaként vett részt a versenyen.

(Kép: Facebook)

A csapatokat a helyszínen professzionális felszerelés és a legkiválóbb cukrászati alapanyagok várták, hogy megvalósíthassák alkotásaikat, amelyeket egy éve tökéletesítenek a versenyre. A zsűri tagjainak számára nem az alkotás izgalma, hanem a csapatok összesen 75 alkotásának végigkóstolása és precíz rangsorolása jelenti a kihívást. A versenyen nem csak a művészi megjelenés, hanem az ízhatások is nagy súllyal számítanak bele a végeredménybe.

A párizsi vetélkedést az Egyesült Királyság csapata nyerte, második a nemzetközi vérkeringésbe tíz év szünet után visszatérő Dánia lett, míg a harmadik továbbjutó helyet Portugália szerezte meg. A magyarok utolsó reménye a kontinentális selejtezők után odaítélendó három szabadkártya (wild-card) egyike lehet.


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.