Németországban beruháznak a cateringes cégek

Megfelelőnek ítéli a jelenlegi gazdasági helyzetet a beruházásokra a német cateringes cégek nagyobb része – derül ki a szakma legnagyobb vására, az Internorga alkalmából készített tanulmányból.

Az ágazat döntéshozóinak 53 százaléka úgy véli, hogy alkalmas a helyzet a beruházásra, ami csak egy kisebb visszaesés az előző év 58 százalékos értékéhez képest. Azok száma, akik az idén beruházást terveznek, még emelkedett is; 63 százalékról 64 százalékra – állítja a Hamburg Messe und Congress GmbH megbízásából készített tanulmány. A legtöbben (45 százalék) az általános felszereléseken javítanának, 36 százalék pedig a konyhai felszereléseken. Különösen érzékeny témává vált az idén az energiatakarékosság és az egészséges táplálkozás. Több, mint a cateringesek kétharmada (78 százalék) egészséges menüt vezetett be, 83 százalékuk idén a korábban megszokottnál több salátát ad, 52 százalék pedig bio ételeket is kínál. Németországban egyébként több, mint 30 ezer üzemi étterem van, amelyek hetenként 30 millió adag ételt szervíroznak. A több, mint 16 ezer klinikán, otthonban és rehabilitációs intézményben naponta 1,2 millió adag étel fogy. Az ágazat éves forgalmát 15 milliárd euróra becsülik. (www.ahgz.de)

Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.