Az ágazat döntéshozóinak 53 százaléka úgy véli, hogy alkalmas a helyzet a beruházásra, ami csak egy kisebb visszaesés az előző év 58 százalékos értékéhez képest. Azok száma, akik az idén beruházást terveznek, még emelkedett is; 63 százalékról 64 százalékra – állítja a Hamburg Messe und Congress GmbH megbízásából készített tanulmány. A legtöbben (45 százalék) az általános felszereléseken javítanának, 36 százalék pedig a konyhai felszereléseken. Különösen érzékeny témává vált az idén az energiatakarékosság és az egészséges táplálkozás. Több, mint a cateringesek kétharmada (78 százalék) egészséges menüt vezetett be, 83 százalékuk idén a korábban megszokottnál több salátát ad, 52 százalék pedig bio ételeket is kínál. Németországban egyébként több, mint 30 ezer üzemi étterem van, amelyek hetenként 30 millió adag ételt szervíroznak. A több, mint 16 ezer klinikán, otthonban és rehabilitációs intézményben naponta 1,2 millió adag étel fogy. Az ágazat éves forgalmát 15 milliárd euróra becsülik. (www.ahgz.de)
Németországban beruháznak a cateringes cégek
Megfelelőnek ítéli a jelenlegi gazdasági helyzetet a beruházásokra a német cateringes cégek nagyobb része – derül ki a szakma legnagyobb vására, az Internorga alkalmából készített tanulmányból.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás
Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

A világ tíz legjobb kávézója
Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre
Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában
Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat
A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.

Argentin borok Budapesten
Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.