Németországban beruháznak a cateringes cégek

Megfelelőnek ítéli a jelenlegi gazdasági helyzetet a beruházásokra a német cateringes cégek nagyobb része – derül ki a szakma legnagyobb vására, az Internorga alkalmából készített tanulmányból.

Az ágazat döntéshozóinak 53 százaléka úgy véli, hogy alkalmas a helyzet a beruházásra, ami csak egy kisebb visszaesés az előző év 58 százalékos értékéhez képest. Azok száma, akik az idén beruházást terveznek, még emelkedett is; 63 százalékról 64 százalékra – állítja a Hamburg Messe und Congress GmbH megbízásából készített tanulmány. A legtöbben (45 százalék) az általános felszereléseken javítanának, 36 százalék pedig a konyhai felszereléseken. Különösen érzékeny témává vált az idén az energiatakarékosság és az egészséges táplálkozás. Több, mint a cateringesek kétharmada (78 százalék) egészséges menüt vezetett be, 83 százalékuk idén a korábban megszokottnál több salátát ad, 52 százalék pedig bio ételeket is kínál. Németországban egyébként több, mint 30 ezer üzemi étterem van, amelyek hetenként 30 millió adag ételt szervíroznak. A több, mint 16 ezer klinikán, otthonban és rehabilitációs intézményben naponta 1,2 millió adag étel fogy. Az ágazat éves forgalmát 15 milliárd euróra becsülik. (www.ahgz.de)

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjúk könyvheti séfajánlatában

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjúk könyvheti séfajánlatában 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – hamarosan kiderül, melyik kenyér lesz a nyertes

Kovász, kreativitás, kézművesség – hamarosan kiderül, melyik kenyér lesz a nyertes 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.