Niklai Ákos a kedden megnyílt 28. Hoventa Nemzetközi Kereskedelmi és Vendéglátás-technikai Szakkiállításon az MTI-Ecónak elmondta: a nehezebb gazdasági helyzetben is iránymutatást, inspirációt jelenthet a szakmának a kiállítás, amelyen több mint száz cég vesz részt. Úgy vélte, az ágazat jelentőségét a számok is bizonyítják: ma már 856 szálloda több mint ötvenezer férőhelyet kínál, és csaknem ötvenezer vendéglátóhely mellett mintegy hatezer közösségi étkezde működik. Niklai Ákos emlékeztetett a 120 milliárd forint éves bevételű szállodaiparban megindult fejlesztésekre. A 2004–06 közötti időszak harmincmilliárd forintos uniós forrása több mint 120 projektet indukált, a 2007–13 közötti időszakban pedig kapacitásbővítésre és attrakciófejlesztésre 300 milliárd forint uniós forrással kalkulálhat az ágazat. VG
Niklai: Gyors fejlődés előtt áll a vendéglátóipar
A gazdasági nehézségek ellenére reménytelinek tartja a vendéglátóipar kilátásait a Magyar Turizmus Zrt. elnöke, aki szerint az ágazat a jelentős fejlődési lehetőségeket a minőség és a versenyképesség növelésével használhatja ki.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka
A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo
Kannabiszt találtak bennük.

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján
Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.