A vendégek elismerését nyerte el a Mystery Hotel Budapest étterme

A 2024. októberben megrendezett XXVI. DiningCity Országos Étterem Hét alkalmával összesen 192 résztvevő étteremben  különleges, háromfogásos menüajánlatokat próbálhattak ki az érdeklődők.

A megjelentek közül 4.844-en küldték el véleményüket az október 10-31. közötti időszakban a DiningCity étteremajánló weboldalára.  A beérkezett értékelések alapján több kategóriában hirdették ki a 2024. őszi Étterem Hét legjobb éttermeit, írja az Étterem kóstoló blog.

Budapesten a TOP 5 a 9.900 Ft-os Exkluzív kategóriában, a Mystery Hotel Budapestben található The Great Hall étterem nyerte el a közönségdíjat.


Fotó: Mystery Hotel Budapest Facebook oldala

Második helyen a Costes Downtown, harmadik helyen a MainStream Kitchen, míg a negyedik és ötödik helyen, az Urbán Betyár és a Tapassio végzett.

Horváth Anikó /szállodaigazgató/ és a Great Hall étterem csapata nevében így nyilatkozott a versennyel kapcsolatban:

„Ez az elismerés nem csupán szakmai büszkeség, hanem egy olyan siker, amely a vendégeink kitartó támogatása, hűsége, és bizalma nélkül nem valósulhatott volna meg.”
 

Hozzátette: szállodai étteremként nem csupán az éttermük vendégei számára igyekeznek maradandó élményt nyújtani, hiszen kollégáik a szálloda rendezvényeire meghívott vendégeit és a szállodában lakó vendégeket is magas színvonalon szolgálják ki. „

„Ezért is hatalmas elismerés számunkra, hogy éttermünk ilyen visszajelzést kapott vendégeinktől.”

"Nem utolsó sorban köszönöm kollégáimnak, mert ezt az eredményt nem érhettük volna el az éttermi csapatunk elkötelezettsége, lojalitása és szakmai hozzáértése nélkül. Gratulálok a nyertes ételekhez Berta Dávid konyhafőnöknek és csapatának: Rausch Benjamin, Antal László, Szabó Anita, Batik Endre.
Köszönöm a profi vendégélményt Hadzsi József megbízott étterem vezetőnek, helyettesének Ruttkai Rudolfnak, valamint a felszolgáló és báros csapatnak: Czúth László, Mészáros Máté, Szin Bianka, Juhász Dávid, Legény Péter, Borbély Petra, Pasca Georgina, Feró Anna
 Minden egyes csapattagunk tudása, akaratereje és egymás iránti tisztelete tette lehetővé, hogy olyan színvonalon szolgálhassuk ki Önt kedves vendég, amire méltán lehetünk büszkék.
A konyhánk és az éttermi csapat kitartása, összhangja az, ami minden nap új lendületet ad, hogy a lehető legjobb étkezési élményt nyújtsuk. Köszönjük a hűséget, a bizalmat és a folyamatos támogatást!" – mondta végezetül a szálloda igazgatója.

 

 


Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.