Aratott a Nobilis Pálinkafarm

A Nobilis Pálinkafarm arany- és ezüstérmeket szerzett a világ egyik legismertebb és legjelentősebb versenyének számító World Spirits Award-on. 

A klagenfurti megmérettetésen idén 30 ország 400 párlata indult. A 11. alkalommal megrendezett versenyt a Nobilis Irsai Olivér Szőlőpálinka, valamint a Nobilis Szilvapálinka egyaránt aranyéremmel, míg a Nobilis Vilmoskörte-, Birs-, Meggy- és Barackpálinka ezüstéremmel zárta. A Nobilis pálinkák versenyen elért teljesítménye révén a Nobilis Pálinkafarm a World Spirits Award 2014 Master-Class Pálinkafőzde díját is elnyerte.

A lassan negyedévszázados Destillata a szakma másik legelismertebb versenye, amelyen a nevezők száma ezúttal rekordot döntött: a salzburgi Destillata 2014-en 183 főzde és 1700 nevezett tétel vett részt. A Nobilis Pálinkafarm a rekordszámú résztvevő között 7 ezüst- és 7 bronzérmet szerzett, melynek köszönhetően a 29 magyar induló közül dobogós helyen végzett.

 

Nobilis Kristóf szavait idézve: „Az élet öröme apró dolgokon múlik. A pálinka is egy

apróság, ami élvezetessé teszi a pillanatot. Ebből is a legjobbat érdemeljük. Ezért határoztam el, hogy olyan pálinkát hozok létre, amivel én is szívesen fűszerezném mindennapjaim, és amit a barátaimnak is szívből ajánlhatok. És mivel az én családom nevét viseli, fontosnak tartom, hogy mindig büszke lehessek rá. Hiszen így mindenki egyből tudja, hogy kitől ered a párlat, amit a poharába önt. A Nobilis nevet csak a legjobb minőségű pálinka kaphatja meg.”

 


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.