Aratott a Nobilis Pálinkafarm

A Nobilis Pálinkafarm arany- és ezüstérmeket szerzett a világ egyik legismertebb és legjelentősebb versenyének számító World Spirits Award-on. 

A klagenfurti megmérettetésen idén 30 ország 400 párlata indult. A 11. alkalommal megrendezett versenyt a Nobilis Irsai Olivér Szőlőpálinka, valamint a Nobilis Szilvapálinka egyaránt aranyéremmel, míg a Nobilis Vilmoskörte-, Birs-, Meggy- és Barackpálinka ezüstéremmel zárta. A Nobilis pálinkák versenyen elért teljesítménye révén a Nobilis Pálinkafarm a World Spirits Award 2014 Master-Class Pálinkafőzde díját is elnyerte.

A lassan negyedévszázados Destillata a szakma másik legelismertebb versenye, amelyen a nevezők száma ezúttal rekordot döntött: a salzburgi Destillata 2014-en 183 főzde és 1700 nevezett tétel vett részt. A Nobilis Pálinkafarm a rekordszámú résztvevő között 7 ezüst- és 7 bronzérmet szerzett, melynek köszönhetően a 29 magyar induló közül dobogós helyen végzett.

 

Nobilis Kristóf szavait idézve: „Az élet öröme apró dolgokon múlik. A pálinka is egy

apróság, ami élvezetessé teszi a pillanatot. Ebből is a legjobbat érdemeljük. Ezért határoztam el, hogy olyan pálinkát hozok létre, amivel én is szívesen fűszerezném mindennapjaim, és amit a barátaimnak is szívből ajánlhatok. És mivel az én családom nevét viseli, fontosnak tartom, hogy mindig büszke lehessek rá. Hiszen így mindenki egyből tudja, hogy kitől ered a párlat, amit a poharába önt. A Nobilis nevet csak a legjobb minőségű pálinka kaphatja meg.”

 


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.