Nyolc napos kocsmázás, hófalak mögött

Nyolc napot töltött elzárva a külvilágtól egy észak-angliai kocsmában a személyzet és két vendég, amikor a leesett húszlábnyi (6,1 m) hó foglyul ejtette őket - adta hírül a BBC.

A Yorkshire északi részén lévő North York Moors nemzeti park legmagasabb pontján (a tengerszint felett 404 méterrel) fekvő Lion Innt november utolsó péntekjén szakította el a külvilágtól a havazás, egy több mint hat méter magas hótorlasszal.

A fogadó szakácsa, Daniel Butterworth elmondta, hogy tulajdonképpen semmiben nem szenvedtek hiányt, hiszen a vendéglátóhely raktárában minden bőven volt.. Evéssel, ivással, játékkal töltötték az időt. "A vezeték nélküli Internet és a televízió kifogástalanul működött, szóval minden rendben volt" - nyilatkozta a séf kiszabadulásuk után. Kiemelte, külön szerencse volt, hogy a főnökség nem tartózkodott az épületben, amikor leesett a szokatlan mennyiségű hó. Ugyanakkor elmondta, a végén már maga is furcsa dolgokat művelt, például elkezdett magában beszélni...

Végül több mint egy hét után szabadította ki őket egy hóeke, és a kétfős vendégsereg szombaton befejezhette a tervezettnél hosszabbra nyúlt kocsmázást, a személyzet pedig az extra hosszú műszakot...

Nem ez az első eset, hasonló módon jártak szilveszterkor Yorkshire Dales-i Tan Hill Inn újévet köszöntő vendégei is.

(Forrás és kép: BBC News)


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.