Nyolc napos kocsmázás, hófalak mögött

Nyolc napot töltött elzárva a külvilágtól egy észak-angliai kocsmában a személyzet és két vendég, amikor a leesett húszlábnyi (6,1 m) hó foglyul ejtette őket - adta hírül a BBC.

A Yorkshire északi részén lévő North York Moors nemzeti park legmagasabb pontján (a tengerszint felett 404 méterrel) fekvő Lion Innt november utolsó péntekjén szakította el a külvilágtól a havazás, egy több mint hat méter magas hótorlasszal.

A fogadó szakácsa, Daniel Butterworth elmondta, hogy tulajdonképpen semmiben nem szenvedtek hiányt, hiszen a vendéglátóhely raktárában minden bőven volt.. Evéssel, ivással, játékkal töltötték az időt. "A vezeték nélküli Internet és a televízió kifogástalanul működött, szóval minden rendben volt" - nyilatkozta a séf kiszabadulásuk után. Kiemelte, külön szerencse volt, hogy a főnökség nem tartózkodott az épületben, amikor leesett a szokatlan mennyiségű hó. Ugyanakkor elmondta, a végén már maga is furcsa dolgokat művelt, például elkezdett magában beszélni...

Végül több mint egy hét után szabadította ki őket egy hóeke, és a kétfős vendégsereg szombaton befejezhette a tervezettnél hosszabbra nyúlt kocsmázást, a személyzet pedig az extra hosszú műszakot...

Nem ez az első eset, hasonló módon jártak szilveszterkor Yorkshire Dales-i Tan Hill Inn újévet köszöntő vendégei is.

(Forrás és kép: BBC News)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.