Frissítve! - Ők a Gastro&Hotel Design Award idei győztesei

KÉPEKKEL November 14-én este, Buda egyik legmenőbb új helyén, a Haris Park rendezvénytermében, száz meghívott vendég részvételével adták át a hazai szállodások, éttermesek egyik legkülönlegesebb koncepciójú versenyének, a Gastro&Hotel Design Award díjait.

A 2019-re kiírt pályázatra a nyár folyamán 60 pályázat érkezett hotel, étterem és egyéb vendégváróhelyek témában, és ez volt az első alkalom a díj hatéves történetében, hogy több szálláshely szállt be a versenybe, mint étterem, bisztró, pub, kávézó. Hazai és nemzetközi ismert szakemberekből állt a zsűri, akik Varró Zoltán sztárdesigner zsürielnök vezetésével kétfordulós rendszerben, először a világhálón keresztül, majd személyesen is pontozták a döntőbe kerültek versenyzőket, így hozva létre a végső sorrendet.

Idén új kategóriaként szerepelt a Fashion, amelyben munkaruhákkal lehetett pályázni. A 2019. évi verseny kiemelt kategóriája pedig a Storyboard volt, ennek oka, hogy a világ trendje szerint már itthon is azt a szálláshelyet választják szívesebben a vendégek, amely ház saját történettel rendelkezik, és egyedi részleteivel kitűnik a többi közül. A versenyt idén is, ahogy indulása óta mindig, a PPH Media Kiadó keretén belül lapunk, a Pont Itt magazin hirdette meg.

„Úgy érezzük, a verseny elérte kitűzött célját, mert az idei benyújtott pályázatok alapján az derült ki, hogy a most díjazott munkák a világ bármely helyén és pontján megállnák a helyüket”, összegezte a zsűri tapasztalatait a díjátadóest alkalmával Varró Zoltán elnök.

Íme, az idei legszebbek névsora:

Gastro kategórián belül

Az év GastroDesign étterme: Le Garage 1.0

Az év GastroDesign konyhája: Liszt Restaurant – taste of music (Aria Hotel)

Az év GastroDesign bárja/pubja: MyWine Wine bar & shop

Az év GastroDesign étlapja: Liszt Restaurant – taste of music

Az év GastroDesign logója, grafikus arculata: Fiaker borbár

Az év GastroDesign divatja, kiegészítője: Paris Budapest Étterem (Sofitel)

 

Hotel kategórián belül

Az év HotelDesign Storyboardja: Párisi Udvar Hotel Budapest

Az év HotelDesign fővárosi szálláshelye: Hotel Collect és Párisi Udvar Hotel Budapest

Az év HotelDesign vidéki szálláshelye: TreeHouses Noszvaj

Az év HotelDesign vendégszobája: Párisi Udvar Hotel Budapest

Az év HotelDesign lobbija: Hotel Collect

Az év HotelDesign kertje/terasza: Danubius Hotel Helia

Az év HotelDesign logója, arculata: Postel Balatonfüred

Az év HotelDesign alternatív szálláshelye: Arkitekter Penthouse

Az év HotelDesign vidéki terve: Hotel Tokaj

Az év Gastro&Hotel fővárosi terve: Sceneside Hotel – élj úgy, mint egy sztár!

Az év Gastro&Hotel Design kretív konyhamegoldása: The Kitchen (Kempinski)

JAB – Legszebb szoba különdíj: 333 – Hilton Budapest

Nestlé Professional – Legjobb Food Styling különdíj: Párisi Udvar Hotel Budapest

Nézegessen fotókat az eseményről:

 

 

 

 

 

 


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.