Frissítve! - Ők a Gastro&Hotel Design Award idei győztesei

KÉPEKKEL November 14-én este, Buda egyik legmenőbb új helyén, a Haris Park rendezvénytermében, száz meghívott vendég részvételével adták át a hazai szállodások, éttermesek egyik legkülönlegesebb koncepciójú versenyének, a Gastro&Hotel Design Award díjait.

A 2019-re kiírt pályázatra a nyár folyamán 60 pályázat érkezett hotel, étterem és egyéb vendégváróhelyek témában, és ez volt az első alkalom a díj hatéves történetében, hogy több szálláshely szállt be a versenybe, mint étterem, bisztró, pub, kávézó. Hazai és nemzetközi ismert szakemberekből állt a zsűri, akik Varró Zoltán sztárdesigner zsürielnök vezetésével kétfordulós rendszerben, először a világhálón keresztül, majd személyesen is pontozták a döntőbe kerültek versenyzőket, így hozva létre a végső sorrendet.

Idén új kategóriaként szerepelt a Fashion, amelyben munkaruhákkal lehetett pályázni. A 2019. évi verseny kiemelt kategóriája pedig a Storyboard volt, ennek oka, hogy a világ trendje szerint már itthon is azt a szálláshelyet választják szívesebben a vendégek, amely ház saját történettel rendelkezik, és egyedi részleteivel kitűnik a többi közül. A versenyt idén is, ahogy indulása óta mindig, a PPH Media Kiadó keretén belül lapunk, a Pont Itt magazin hirdette meg.

„Úgy érezzük, a verseny elérte kitűzött célját, mert az idei benyújtott pályázatok alapján az derült ki, hogy a most díjazott munkák a világ bármely helyén és pontján megállnák a helyüket”, összegezte a zsűri tapasztalatait a díjátadóest alkalmával Varró Zoltán elnök.

Íme, az idei legszebbek névsora:

Gastro kategórián belül

Az év GastroDesign étterme: Le Garage 1.0

Az év GastroDesign konyhája: Liszt Restaurant – taste of music (Aria Hotel)

Az év GastroDesign bárja/pubja: MyWine Wine bar & shop

Az év GastroDesign étlapja: Liszt Restaurant – taste of music

Az év GastroDesign logója, grafikus arculata: Fiaker borbár

Az év GastroDesign divatja, kiegészítője: Paris Budapest Étterem (Sofitel)

 

Hotel kategórián belül

Az év HotelDesign Storyboardja: Párisi Udvar Hotel Budapest

Az év HotelDesign fővárosi szálláshelye: Hotel Collect és Párisi Udvar Hotel Budapest

Az év HotelDesign vidéki szálláshelye: TreeHouses Noszvaj

Az év HotelDesign vendégszobája: Párisi Udvar Hotel Budapest

Az év HotelDesign lobbija: Hotel Collect

Az év HotelDesign kertje/terasza: Danubius Hotel Helia

Az év HotelDesign logója, arculata: Postel Balatonfüred

Az év HotelDesign alternatív szálláshelye: Arkitekter Penthouse

Az év HotelDesign vidéki terve: Hotel Tokaj

Az év Gastro&Hotel fővárosi terve: Sceneside Hotel – élj úgy, mint egy sztár!

Az év Gastro&Hotel Design kretív konyhamegoldása: The Kitchen (Kempinski)

JAB – Legszebb szoba különdíj: 333 – Hilton Budapest

Nestlé Professional – Legjobb Food Styling különdíj: Párisi Udvar Hotel Budapest

Nézegessen fotókat az eseményről:

 

 

 

 

 

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.