OKÉS-ok voltak

A METRO Vevőakadémián került megrendezésre az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete rendezésében, az "O.K.É.S" Közétkeztetési Szakácsverseny. A verseny célja az volt, hogy az iparágban dolgozó séfek is megmutathassák tudásukat, valamint új gondolatokat adni a nehézségekkel küzdő közétkeztetésbe.

A verseny "selejtezője" a nevezési határidőig beérkező ételleírások és receptek értékelése volt, ezt követően alakult ki a nyolc párost felvonultató döntő mezőnye. A nevezőknek három fogásos menüt kellett elkészíteni, az iskolák, kórházak, önkiszolgáló éttermek konyháján dolgozó szakembereknek. A feladat olyan, az őszre jellemző nyersanyagokból álló ételsor elkészítése volt, ami a közétkeztetésben megvalósítható, nélkülözi a mesterséges adalékokat.  

A verseny neve tulajdonképpen egy mozaikszó, ami az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny betűiből áll össze. A főszervezők egy fiatalos elnevezésre törekedtek, ami a szakma fiatalítását is jelzi. Ezt erősítve a jelentkező csapatokban kötelezővé tették egy 25 év alatti versenyző indulását is. Ha a közétkeztetés szó felmerül, elsőre szinte mindenkinek az iskolások jutnak az eszükbe. A fiatalos nyelvezetben ez a szó mindennapos, csakúgy, mint az étkezés. A mögöttes üzenetben egy mai modern, élettel teli közétkeztetés rejlik, amely megteremtését célul tűzte ki az Étrend egyesület.

A verseny döntőjében végül a Sodexo csapata, Váradi Károly és Kövecses Ádám végzett az első helyen. Győzelmük talán nem okozott meglepetést, hiszen felkészülésüket a tavalyi Bocuse d'Or magyarországi versenyének második helyezettje, Szabó László támogatta.



Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.