Olasz kávézólánc Magyarországon keresi franchise-partnereit

Az Olaszországból származó C House Coffee Shop franchise hálózat nemzetközi terjeszkedésbe kezdett. Mester franchise-partnerét keresi többek között hazánkban is - írja a Franchiseportál.

Az olasz koncepció jelenleg 14 kávézóval rendelkezik, azonban 2010 januárjában bejelentették, hogy együttműködési egyezményt kötött a Közel-Keleten nagy népszerűségnek örvendő Nicolas Jebran divatházzal. Az elkövetkezendő 15 évre megkötött szerződés a kettős márkanévvel fémjelzett étterem, kávézó és koktél bár Közel-Keleten való terjeszkedését hivatott elősegíteni.

A hálózat tulajdonosai a kényelemre és az eleganciára fektetik a hangsúlyt. Nagy jelentősége van a fényeknek a kávézón belül, ennek változtatásával érik el a kívánt hangulatot. Egy kávézó beindítása 200 000 eurótól lehetséges, erre jön még a 45 000 eurós mester franchise-díj. Az olasz egységeket havi átlagban 30 000 vendég látogatja. Egy üzlethelyiség átlagos mérete 120 nm körül van, ehhez jó esetben terasz is társul.

Az egységgel kapcsolatos további követelmények közé tartozik, hogy az utcai kirakat minél nagyobb legyen, a hely körül nagy legyen a gyalogosforgalom, és az üzlet lehetőleg sarok helyiség legyen. Legmegfelelőbbek a forgalmas városnegyedek és a bevásárlóközpontok.
Az eredeti, olasz kávé mellett, ínyenc kézzel készített szendvicsekkel (beleértve a panini, focaccie és piadine), hagyományos tésztákkal, salátákkal, friss ropogós olasz sütemény különlegességekkel várják vendégeiket.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.