Olaszrizlig lett az idén Győr bora

A IV. Győri Bornapokon 60 faházból kínálták az ország legkiválóbb borászai a termékeiket. Idén is megválasztották a város, illetve a fesztivál borait - írta a Győrplusz.hu.

Győr város bora Hangyál Balázs (képen) olaszrizlingje lett. A borász megköszönte az elismerést, és megosztotta mottóját a közönséggel: „Bor az élet, a többi csak részlet."

A város borát 14 szakértőből álló zsűri választotta ki, akik a fesztiválon résztvevő pincetulajdonosokból kerültek ki. A nyertes bor a Pannonhalmi Borvidék egyik terméke lett, így a zsűriben erről a vidékről nem vett részt borász a bírálásban.

Az év borának készítője, Hangyál Balázs elmondta a Győrplusz.hu-nak, hogy a nyertes bor öt különböző szüret szőlőinek házasításából állt össze egy gyönyörűen illatozó, az olaszrizlinges jegyeket szépen hordozó borrá.

Különös öröm a díj a borásznak, mert 2010 nehéz évjárat volt a sok csapadék és a kevés napsütés miatt. Nem utolsó sorban pedig nagy megtisztelés számára, hiszen kisebb borászata így jobban előtérbe kerülhet elsősorban a környéken, valamint a munka is nagyobb lendülettel és lelkesedéssel folytatódik.

A legemlékezetesebb bor a Deé Családi Pincészet Irsai Olivér 2010-es évjáratú bora lett.

A fesztivál borait több kategóriában választották. A fehérek közül a Kreinbacher Öreg Tőkék Bora 2009. bizonyult idén a legjobbnak a Womlói borvidékről.

A legkitűnőbb rosé a Chateau Kajmád Portugeiser Rose 2010 lett Szekszárdról.

Vörösborok közül a Takler Pincészet Syan Reserve 2008. nevezetűt szavazták meg győztesnek.

A legfinomabb édes bor a Vineum Borház Tokaji 5 puttonyos aszúja lett a 2002-es évjáratból. (forrás: Nyugathír)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.