Olaszrizlig lett az idén Győr bora

A IV. Győri Bornapokon 60 faházból kínálták az ország legkiválóbb borászai a termékeiket. Idén is megválasztották a város, illetve a fesztivál borait - írta a Győrplusz.hu.

Győr város bora Hangyál Balázs (képen) olaszrizlingje lett. A borász megköszönte az elismerést, és megosztotta mottóját a közönséggel: „Bor az élet, a többi csak részlet."

A város borát 14 szakértőből álló zsűri választotta ki, akik a fesztiválon résztvevő pincetulajdonosokból kerültek ki. A nyertes bor a Pannonhalmi Borvidék egyik terméke lett, így a zsűriben erről a vidékről nem vett részt borász a bírálásban.

Az év borának készítője, Hangyál Balázs elmondta a Győrplusz.hu-nak, hogy a nyertes bor öt különböző szüret szőlőinek házasításából állt össze egy gyönyörűen illatozó, az olaszrizlinges jegyeket szépen hordozó borrá.

Különös öröm a díj a borásznak, mert 2010 nehéz évjárat volt a sok csapadék és a kevés napsütés miatt. Nem utolsó sorban pedig nagy megtisztelés számára, hiszen kisebb borászata így jobban előtérbe kerülhet elsősorban a környéken, valamint a munka is nagyobb lendülettel és lelkesedéssel folytatódik.

A legemlékezetesebb bor a Deé Családi Pincészet Irsai Olivér 2010-es évjáratú bora lett.

A fesztivál borait több kategóriában választották. A fehérek közül a Kreinbacher Öreg Tőkék Bora 2009. bizonyult idén a legjobbnak a Womlói borvidékről.

A legkitűnőbb rosé a Chateau Kajmád Portugeiser Rose 2010 lett Szekszárdról.

Vörösborok közül a Takler Pincészet Syan Reserve 2008. nevezetűt szavazták meg győztesnek.

A legfinomabb édes bor a Vineum Borház Tokaji 5 puttonyos aszúja lett a 2002-es évjáratból. (forrás: Nyugathír)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.