Olcsó éttermet nyit a CBA

(MTI) - A Várban nyit önkiszolgáló éttermet, kávézót, cukrászdát a CBA Kereskedelmi Kft.

A bisztró kialakításával elébe mennek a megváltozott étkezési szokásoknak, lehetőséget adnak a turistáknak, a helyben lakóknak, dolgozóknak a gyors étkezésre XXI. századi színvonalon - mondta a szerdai ünnepélyes átadáson Baldauf László, a CBA Kereskedelmi Kft. elnöke. Közölte: az élelmiszer-kereskedelemben betöltött szerepük lehetővé teszi az olcsóbb árubeszerzést, és ezt a piaci előnyt a vendéglátásban is érvényesítik.
Nagy Gábor Tamás (Fidesz-KDNP), az I. kerület polgármestere elmondta: a Budavári Önkormányzat áttekintette a Vár vendéglátó-ipari helyzetét, és örömmel vették, hogy a kispénzű turistáknak, lakóknak is megfelelő kínálatot, szolgáltatást nyújtó létesítményt hozott létre a CBA, amely stratégiai partnere volt már korábban is az önkormányzatnak, például a szociális kártya működtetésében.
Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta: a helyszínen 1970-es évek óta étterem üzemelt, a mostani átépítési munkák három hónapot vettek igénybe. Az első ilyen, élelmiszerüzlethez nem kapcsolódó éttermükben a turistákon kívül a Várban élők és dolgozók kiszolgálását tekintik feladatuknak.(MTI)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.