Online borszótár indult

(MTI) - Borpédia néven közösségi, ingyenes borszótár indult a borászportálon.

A borászportál (www.boraszportal.hu) látogatói mostantól már nem csak a borászattal kapcsolatos híreket olvashatják a honlapon, hanem a Wikipédiához hasonlóan bárki ingyen szerkesztheti a Borpédia névre keresztelt online szótárt - mondta el az MTI-nek Knap Gábor, bortanácsadó, a honlap egyik szerkesztője.
A Borpédia ötlete még tavaly nyáron, egy szerkesztőségi értekezlet során merült fel, majd hozzákezdtünk a tartalom felépítéséhez. Célunk nem a tömeges, hanem a minőségi tartalom, ezért a lassú építkezés hívei vagyunk - hangsúlyozta a szerkesztő
Az online szótárt a borértő közönségnek hoztuk létre, akik hozzászólhatnak a bejegyzésekhez, megjegyzéseket tehetnek, illetve új bejegyzéseket is elhelyezhetnek - magyarázta Knap Gábor.
Kezdeményezésünk sikeresnek, és közkedveltnek bizonyult, mert mára több mint négyszáz szócikket helyeztek el a látogatók - tette hozzá.
A honlapon található borlexikonnal kapcsolatban Knap Gábor elmondta, hogy annak tartalma nem mond ellent új kezdeményezésüknek, a kettő tartalma javíthatja, illetve kiegészítheti egymást.
A borászportált 2006-óta működik. A szerkesztők célja, hogy bemutassák a magyar és külföldi borvidékeket, és az azokkal összefüggő híreket összegyűjtve el tudják juttatni az olvasóikhoz. (MTI)


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.