A borászportál (www.boraszportal.hu) látogatói mostantól már nem csak a borászattal kapcsolatos híreket olvashatják a honlapon, hanem a Wikipédiához hasonlóan bárki ingyen szerkesztheti a Borpédia névre keresztelt online szótárt - mondta el az MTI-nek Knap Gábor, bortanácsadó, a honlap egyik szerkesztője.
A Borpédia ötlete még tavaly nyáron, egy szerkesztőségi értekezlet során merült fel, majd hozzákezdtünk a tartalom felépítéséhez. Célunk nem a tömeges, hanem a minőségi tartalom, ezért a lassú építkezés hívei vagyunk - hangsúlyozta a szerkesztő
Az online szótárt a borértő közönségnek hoztuk létre, akik hozzászólhatnak a bejegyzésekhez, megjegyzéseket tehetnek, illetve új bejegyzéseket is elhelyezhetnek - magyarázta Knap Gábor.
Kezdeményezésünk sikeresnek, és közkedveltnek bizonyult, mert mára több mint négyszáz szócikket helyeztek el a látogatók - tette hozzá.
A honlapon található borlexikonnal kapcsolatban Knap Gábor elmondta, hogy annak tartalma nem mond ellent új kezdeményezésüknek, a kettő tartalma javíthatja, illetve kiegészítheti egymást.
A borászportált 2006-óta működik. A szerkesztők célja, hogy bemutassák a magyar és külföldi borvidékeket, és az azokkal összefüggő híreket összegyűjtve el tudják juttatni az olvasóikhoz. (MTI)
Online borszótár indult
(MTI) - Borpédia néven közösségi, ingyenes borszótár indult a borászportálon.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.