A borászportál (www.boraszportal.hu) látogatói mostantól már nem csak a borászattal kapcsolatos híreket olvashatják a honlapon, hanem a Wikipédiához hasonlóan bárki ingyen szerkesztheti a Borpédia névre keresztelt online szótárt - mondta el az MTI-nek Knap Gábor, bortanácsadó, a honlap egyik szerkesztője.
A Borpédia ötlete még tavaly nyáron, egy szerkesztőségi értekezlet során merült fel, majd hozzákezdtünk a tartalom felépítéséhez. Célunk nem a tömeges, hanem a minőségi tartalom, ezért a lassú építkezés hívei vagyunk - hangsúlyozta a szerkesztő
Az online szótárt a borértő közönségnek hoztuk létre, akik hozzászólhatnak a bejegyzésekhez, megjegyzéseket tehetnek, illetve új bejegyzéseket is elhelyezhetnek - magyarázta Knap Gábor.
Kezdeményezésünk sikeresnek, és közkedveltnek bizonyult, mert mára több mint négyszáz szócikket helyeztek el a látogatók - tette hozzá.
A honlapon található borlexikonnal kapcsolatban Knap Gábor elmondta, hogy annak tartalma nem mond ellent új kezdeményezésüknek, a kettő tartalma javíthatja, illetve kiegészítheti egymást.
A borászportált 2006-óta működik. A szerkesztők célja, hogy bemutassák a magyar és külföldi borvidékeket, és az azokkal összefüggő híreket összegyűjtve el tudják juttatni az olvasóikhoz. (MTI)
Online borszótár indult
(MTI) - Borpédia néven közösségi, ingyenes borszótár indult a borászportálon.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.