Online borszótár indult

(MTI) - Borpédia néven közösségi, ingyenes borszótár indult a borászportálon.

A borászportál (www.boraszportal.hu) látogatói mostantól már nem csak a borászattal kapcsolatos híreket olvashatják a honlapon, hanem a Wikipédiához hasonlóan bárki ingyen szerkesztheti a Borpédia névre keresztelt online szótárt - mondta el az MTI-nek Knap Gábor, bortanácsadó, a honlap egyik szerkesztője.
A Borpédia ötlete még tavaly nyáron, egy szerkesztőségi értekezlet során merült fel, majd hozzákezdtünk a tartalom felépítéséhez. Célunk nem a tömeges, hanem a minőségi tartalom, ezért a lassú építkezés hívei vagyunk - hangsúlyozta a szerkesztő
Az online szótárt a borértő közönségnek hoztuk létre, akik hozzászólhatnak a bejegyzésekhez, megjegyzéseket tehetnek, illetve új bejegyzéseket is elhelyezhetnek - magyarázta Knap Gábor.
Kezdeményezésünk sikeresnek, és közkedveltnek bizonyult, mert mára több mint négyszáz szócikket helyeztek el a látogatók - tette hozzá.
A honlapon található borlexikonnal kapcsolatban Knap Gábor elmondta, hogy annak tartalma nem mond ellent új kezdeményezésüknek, a kettő tartalma javíthatja, illetve kiegészítheti egymást.
A borászportált 2006-óta működik. A szerkesztők célja, hogy bemutassák a magyar és külföldi borvidékeket, és az azokkal összefüggő híreket összegyűjtve el tudják juttatni az olvasóikhoz. (MTI)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.