Összefogtak a télen is nyitva tartó badacsonyi helyek

Milyen télen a Balatonon vendéglátónak lenni? Érdemes-e nyitva lenni? A badacsonyiak szerint nagyon is.

Közös kommunikációba kezdtek a télen is nyitva tartó badacsonyi vendéglátóhelyek – szám szerint heten -, hogy közös platformon megmutassák: Badacsony télen-nyáron tökéletes úticél. Sőt: ilyenkor sokkal családiasabb a hangulat, van idő beszélgetni a vendéglátóinkkal, elidőzni a borok felett, a cserépkályha mellett. A badacsonyiak ezeket az alkalmakat sem bízzák a véletlenre. Márton naptól farsangig rengeteg tematikus programmal készülnek, miközben már formálódik Badacsony új „fő utcájának” terve – egy olyan utcán, aminek még neve sincs. 

A Badacsony Nyitva oldal és kampányüzenete, hogy Badacsony ősszel és télen is tökéletes desztináció, forralt boros, sült gesztenyés, fényfüzéres hangulattal, forró borcsokival, a megújult Tilia Borvendéglővel, a panorámás Laposa terasszal, a sokszínű Istvándy Borműhellyel, a kényelmes Bonvinóval, a Fata Pince boraival, a Borbarátok vendéglővel, a Pláne Badacsony borterasz borválogatásával és a KisHablány STAND hívogató teraszával és faházával. A 7 hely tulajdonosai valójában a Badacsony Nyitva házigazdái is, egyben barátok, kollégák is. Laposa Bence és Zsófi, Istvándy Gergely, Nagy István, Nagy Miklós és Tóth Ádám maguk is bejárták együtt azt az útvonalat, amit a Badacsonyba kirándulóknak is ajánlanak – finom falatokkal, megállókkal, borokkal és pálinkákkal.

„Ez a fajta közös, helyi gondolkodás már régóta jelen van” – mondja Laposa Bence. Laposáék a borterasszal már évek óta végigcsinálják a telet, a KisHableány teraszán most nyitották meg gesztenyés-forralt boros hétvégi standjukat. „Hasonlóan látjuk, hasonlóan éljük meg a dolgokat, gondolkozunk 12 hónapos vendéglátásban. Ennek következő lépése a Badacsony Nyitva, ahol az üzeneteinket, programjainkat egy platformon tudjuk kommunikálni. Míg 5 évvel ezelőtt ilyenkor semmi nem volt nyitva, úgy ma már itt vagyunk heten. Következő tervünk a Park utcát és a Római utat összekötő útszakasz fejlesztése: ez egy télen-nyáron díszbe öltözött központ lehet a jövőben, mellette a Pláne terasszal, a KisHableánnyal, a Bonvinóval, a Hotel Neptunnal, a végén az Istvándy Borműhellyel” – mondja. Jelenleg az említett utca dekorációját a helyek adják, de már most látszik, hogy egyfajta téli központja lett Badacsonynak.

„Mi magunk régóta úgy gondoljuk, hogy a Badacsony télen talán még szebb is, mint nyáron és hiszünk abban, hogy erről a vendégeket is meg tudjuk győzni. Ehhez kellenek a közösen és magas minőségben biztosított programok, szolgáltatások. És az összefogás, mert ez csak együtt sikerülhet” – mondja Nagy Miklós, a Hotel Bonvino Wine & Spa, a Hotel Neptun és a Tilia, a Badacsonyi borvendéglő vezetője, tulajdonosa.

A Pláne Badacsony borterasznak a tavalyi tél volt az első – 2016 júliusában nyitottak. „Kezdettől fogva egész éves nyitvatartásban gondolkodtunk, a kitartásnak pedig talán kezd megjönni az eredménye, legalábbis nem fordul már elő olyan, hogy napokig egy vendég sem jön be. Sok a visszajáró törzsvendég, sokan a nyár után látogatnak vissza. Büszkék vagyunk rá, hogy sok környékbeli borász ide jár kávézni, így igazán autentikus a hangulat. Mi a télre programokkal erősítünk, péntekekre tervezzük a családias hangulatú, beszélgetős borkóstolókat” – mondja Tóth Ádám tulajdonos.

Nagy István, a Borbarátok és a Fata Pince tulajdonosa, vezetője szerint ilyenkor több idő van beszélgetni, megismerni a helyieket. „Ilyenkor a Balaton egy másik, nyugodtabb arcát mutatja. Jobban van idő együtt lenni, velünk, vendéglátókkal beszélgetni, ami nekünk is és a vendégeknek is jó élmény”- mondja. „Azt tapasztalom, hogy az emberek itthon, főleg télen nehezebben indulnak meg, pedig rengeteg új élménnyel lehetnek gazdagabbak” – mondja Istvándy Gergely, az Istvándy Borműhely tulajdonosa. Aki volt már nálunk barátaival, szeretteivel, az tudja, hogy egy ilyen este életre szóló közös emlék lehet, nem kell érte a világ másik végére elutazni. Elég, ezt a 7 helyet bejárni. Szeretnénk megmutatni, hogy érdemes úgymond bízni bennünk. Mert meghitt és egyedülálló élményekkel, programokkal, személyességgel háláljuk meg. Ilyenkor az a közeg jár hozzánk, aki a nyári tömeg helyett ezeket a pillanatokat keresi. Márpedig a jó hangulathoz egyszerű dolgok kellenek, jó borok, jó emberek, jó környezet.”

Forrás: Vendég & Hotel


Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.