A Hilton csoport tulajdonában lévő Conrad Resorts lánchoz tartozó hotel már kétszer elnyerte a világ legjobb szállodája címet, illetve számtalanszor a „Best Resort” díjat. A komplexum 50 vízre épített, 79 közvetlen óceánparti és 21 wellness villával várja a kőgazdagokat. Az 5 éves évforduló alkalmából kipakolták az asztalokat a 12 fős vízalatti étteremből és azt ideiglenesen egy kivehető privát lakosztállyá alakítottál át. Így akik megengedhetik maguknak, nem csak egy vacsorára ugorhatnak le a halak közé, hanem ott tölthetik a egész kiruccanásukat. Az Ithaa néven futó lakosztály 5 métere az Indiai- Óceán felszíne alatt helyezkedik el és teljesen szárazon, búvárcucc nélkül egy csigalépcsőn közelíthető meg a benyúló stégről. A hatalmas víznyomást íves plexiburok tartja kordában, ezen keresztül nézegethetjük reggel hanyatt fekve a felettünk átúszó kíváncsiskodó halrajokat, esetleg paparazzi búvárokat. A déli nap egyébként olyan erővel süt be, hogy hiába az ötméternyi vízoszlop a lakók napszemüveget kénytelenek viselni és simán leéghetnek, ha nem vigyáznak - írja a pto.hu.
Ötödik születésnapját ünnepli az óceán alatti étterem
A világ első vízalatti étterme bő öt évvel ezelőtt nyílt meg a Maldív szigeteken, Rangalifinolhu szigetén.
Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának
A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének
A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet
A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort
Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba
Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár
A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában
Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát
A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában
Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog
A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.