Ötödik születésnapját ünnepli az óceán alatti étterem

A világ első vízalatti étterme bő öt évvel ezelőtt nyílt meg a Maldív szigeteken, Rangalifinolhu szigetén.

A Hilton csoport tulajdonában lévő Conrad Resorts lánchoz tartozó hotel már kétszer elnyerte a világ legjobb szállodája címet, illetve számtalanszor a „Best Resort” díjat. A komplexum 50 vízre épített, 79 közvetlen óceánparti és 21 wellness villával várja a kőgazdagokat. Az 5 éves évforduló alkalmából kipakolták az asztalokat a 12 fős vízalatti étteremből és azt ideiglenesen egy kivehető privát lakosztállyá alakítottál át. Így akik megengedhetik maguknak, nem csak egy vacsorára ugorhatnak le a halak közé, hanem ott tölthetik a egész kiruccanásukat. Az Ithaa néven futó lakosztály 5 métere az Indiai- Óceán felszíne alatt helyezkedik el és teljesen szárazon, búvárcucc nélkül egy csigalépcsőn közelíthető meg a benyúló stégről. A hatalmas víznyomást íves plexiburok tartja kordában, ezen keresztül nézegethetjük reggel hanyatt fekve a felettünk átúszó kíváncsiskodó halrajokat, esetleg paparazzi búvárokat. A déli nap egyébként olyan erővel süt be, hogy hiába az ötméternyi vízoszlop a lakók napszemüveget kénytelenek viselni és simán leéghetnek, ha nem vigyáznak - írja a pto.hu.

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.