A Hilton csoport tulajdonában lévő Conrad Resorts lánchoz tartozó hotel már kétszer elnyerte a világ legjobb szállodája címet, illetve számtalanszor a „Best Resort” díjat. A komplexum 50 vízre épített, 79 közvetlen óceánparti és 21 wellness villával várja a kőgazdagokat. Az 5 éves évforduló alkalmából kipakolták az asztalokat a 12 fős vízalatti étteremből és azt ideiglenesen egy kivehető privát lakosztállyá alakítottál át. Így akik megengedhetik maguknak, nem csak egy vacsorára ugorhatnak le a halak közé, hanem ott tölthetik a egész kiruccanásukat. Az Ithaa néven futó lakosztály 5 métere az Indiai- Óceán felszíne alatt helyezkedik el és teljesen szárazon, búvárcucc nélkül egy csigalépcsőn közelíthető meg a benyúló stégről. A hatalmas víznyomást íves plexiburok tartja kordában, ezen keresztül nézegethetjük reggel hanyatt fekve a felettünk átúszó kíváncsiskodó halrajokat, esetleg paparazzi búvárokat. A déli nap egyébként olyan erővel süt be, hogy hiába az ötméternyi vízoszlop a lakók napszemüveget kénytelenek viselni és simán leéghetnek, ha nem vigyáznak - írja a pto.hu.
Ötödik születésnapját ünnepli az óceán alatti étterem
A világ első vízalatti étterme bő öt évvel ezelőtt nyílt meg a Maldív szigeteken, Rangalifinolhu szigetén.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.