Panziót épít a hajósi borász

A Hajós-Bajai Borvidék egyik legnagyobb borászatát birtokló Koch Csaba jelentős beruházásokat tervez Borota mellett, most éppen panziót épít - írja a Délmagyar.

Az építkezés költségének 65 százaléka pályázati támogatás, hozzá 50 millió forintos hitelt kellett felvennie a vállalkozónak. A panzió mellett, a régi tanyaépület felújításával kádármúzeumot és hozzáillő lakást alakítanak ki, továbbá egy hagyományos alföldi pincét nyitnak.

A borász hangsúlyozta: borturisztikai csomagot készítenek. A Bajáról, Szegedről, Kecskemétről és Kiskunhalasról szállodába érkező, elsősorban külföldi vendégeknek biztosítanak borkóstolót, vacsorát. Értük mennek, bemutatják a borászatot, majd visszaszállítják őket szálláshelyükre. Jelen tervek szerint májusban nyitják meg a panziót, három új dolgozó felvételével. Koch Csaba úgy véli, a gazdasági válság idején is érdemes beruházni. Ugyanis a nehéz helyzet ellenére többet értékesítettek minőségi borokból, mint az elmúlt években. Nem számít a költségek gyors megtérülésére, de szerinte a közvetett haszon, borai jó hírének növelése miatt érdemes fejleszteni - fogalmaz a Délmagyar.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.