Panzióval bővül az étterem

Teljesen átalakul és panzióval is bővül Nyíregyháza egyik legközismertebb étterme. Az épület rekonstrukciójával magas minőséget képviselő kereskedelmi szállás- és vendéglátóhely kerül kialakításra. Az elmúlt évek során az éttermet többször is bérbe adták, majd 2008-ban bezárták - írja az Index-Kelet.

A „Tölgyes Panzió kialakítása és Étterem rekonstrukciója” című, európai uniós finanszírozással megvalósuló beruházás keretében teljesen átalakul a közkedvelt Tölgyes étterem, amely megújult formájában három – egyenként 150, 75 és 25 m²-es – éttermi helyiséget foglal majd magában, és 10 szobás panzió résszel is kibővül.

A 2010 végére 84.713.737 Ft európai uniós támogatással megvalósuló fejlesztés célja, hogy

Nyíregyházán, a Sóstói tölgyerdő környezetében olyan szállás- és vendéglátóhely alakuljon ki, amely egész évben várja vendégeit, érkezzenek akár szabadidő eltöltés céljából, akár üzleti céllal. További fontos célkitűzés a panzió szolgáltatásait igénybe vevő vendégek kiszolgálása mellett, hogy az étterem a helyi lakosok számára tradicionális, kellemes környezetben, magas minőségben, tájtermékekre alapozott gasztronómiai élményeket nyújtson hosszú távon.

Az épület rekonstrukciójával olyan magas minőséget képviselő kereskedelmi szállás- és vendéglátóhely jön létre, amely városon belüli kiváló elhelyezkedésével a környezetében lévő turisztikai potenciálra építve hosszú távon kiszolgálja az idelátogatókat.

Az átalakítás után a Sóstói erdő szélén található Panzió és Étterem esztétikus épület lesz, ami kiválóan illeszkedik majd a környezetébe. A kétszintes létesítmény lépcsőzetes kialakítása, teraszai, anyaghasználata, a fa és az üveg alkalmazása révén könnyed megjelenésű kíván lenni.

A beruházás eredményeként 14 új munkahely is létrejön, és megvalósul az épület komplex akadálymentesítése is. Az akadálymentes közlekedés azért is különösen fontos, mert így az idősebbek és a babakocsival közlekedő családok is gond nélkül igénybe vehetik majd az étterem és a panzió szolgáltatásait. (forrás: Index-Kelet)


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.