Panzióval bővül az étterem

Teljesen átalakul és panzióval is bővül Nyíregyháza egyik legközismertebb étterme. Az épület rekonstrukciójával magas minőséget képviselő kereskedelmi szállás- és vendéglátóhely kerül kialakításra. Az elmúlt évek során az éttermet többször is bérbe adták, majd 2008-ban bezárták - írja az Index-Kelet.

A „Tölgyes Panzió kialakítása és Étterem rekonstrukciója” című, európai uniós finanszírozással megvalósuló beruházás keretében teljesen átalakul a közkedvelt Tölgyes étterem, amely megújult formájában három – egyenként 150, 75 és 25 m²-es – éttermi helyiséget foglal majd magában, és 10 szobás panzió résszel is kibővül.

A 2010 végére 84.713.737 Ft európai uniós támogatással megvalósuló fejlesztés célja, hogy

Nyíregyházán, a Sóstói tölgyerdő környezetében olyan szállás- és vendéglátóhely alakuljon ki, amely egész évben várja vendégeit, érkezzenek akár szabadidő eltöltés céljából, akár üzleti céllal. További fontos célkitűzés a panzió szolgáltatásait igénybe vevő vendégek kiszolgálása mellett, hogy az étterem a helyi lakosok számára tradicionális, kellemes környezetben, magas minőségben, tájtermékekre alapozott gasztronómiai élményeket nyújtson hosszú távon.

Az épület rekonstrukciójával olyan magas minőséget képviselő kereskedelmi szállás- és vendéglátóhely jön létre, amely városon belüli kiváló elhelyezkedésével a környezetében lévő turisztikai potenciálra építve hosszú távon kiszolgálja az idelátogatókat.

Az átalakítás után a Sóstói erdő szélén található Panzió és Étterem esztétikus épület lesz, ami kiválóan illeszkedik majd a környezetébe. A kétszintes létesítmény lépcsőzetes kialakítása, teraszai, anyaghasználata, a fa és az üveg alkalmazása révén könnyed megjelenésű kíván lenni.

A beruházás eredményeként 14 új munkahely is létrejön, és megvalósul az épület komplex akadálymentesítése is. Az akadálymentes közlekedés azért is különösen fontos, mert így az idősebbek és a babakocsival közlekedő családok is gond nélkül igénybe vehetik majd az étterem és a panzió szolgáltatásait. (forrás: Index-Kelet)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.