Panzióval bővül az étterem

Teljesen átalakul és panzióval is bővül Nyíregyháza egyik legközismertebb étterme. Az épület rekonstrukciójával magas minőséget képviselő kereskedelmi szállás- és vendéglátóhely kerül kialakításra. Az elmúlt évek során az éttermet többször is bérbe adták, majd 2008-ban bezárták - írja az Index-Kelet.

A „Tölgyes Panzió kialakítása és Étterem rekonstrukciója” című, európai uniós finanszírozással megvalósuló beruházás keretében teljesen átalakul a közkedvelt Tölgyes étterem, amely megújult formájában három – egyenként 150, 75 és 25 m²-es – éttermi helyiséget foglal majd magában, és 10 szobás panzió résszel is kibővül.

A 2010 végére 84.713.737 Ft európai uniós támogatással megvalósuló fejlesztés célja, hogy

Nyíregyházán, a Sóstói tölgyerdő környezetében olyan szállás- és vendéglátóhely alakuljon ki, amely egész évben várja vendégeit, érkezzenek akár szabadidő eltöltés céljából, akár üzleti céllal. További fontos célkitűzés a panzió szolgáltatásait igénybe vevő vendégek kiszolgálása mellett, hogy az étterem a helyi lakosok számára tradicionális, kellemes környezetben, magas minőségben, tájtermékekre alapozott gasztronómiai élményeket nyújtson hosszú távon.

Az épület rekonstrukciójával olyan magas minőséget képviselő kereskedelmi szállás- és vendéglátóhely jön létre, amely városon belüli kiváló elhelyezkedésével a környezetében lévő turisztikai potenciálra építve hosszú távon kiszolgálja az idelátogatókat.

Az átalakítás után a Sóstói erdő szélén található Panzió és Étterem esztétikus épület lesz, ami kiválóan illeszkedik majd a környezetébe. A kétszintes létesítmény lépcsőzetes kialakítása, teraszai, anyaghasználata, a fa és az üveg alkalmazása révén könnyed megjelenésű kíván lenni.

A beruházás eredményeként 14 új munkahely is létrejön, és megvalósul az épület komplex akadálymentesítése is. Az akadálymentes közlekedés azért is különösen fontos, mert így az idősebbek és a babakocsival közlekedő családok is gond nélkül igénybe vehetik majd az étterem és a panzió szolgáltatásait. (forrás: Index-Kelet)


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.