Panzióval bővül az étterem

Teljesen átalakul és panzióval is bővül Nyíregyháza egyik legközismertebb étterme. Az épület rekonstrukciójával magas minőséget képviselő kereskedelmi szállás- és vendéglátóhely kerül kialakításra. Az elmúlt évek során az éttermet többször is bérbe adták, majd 2008-ban bezárták - írja az Index-Kelet.

A „Tölgyes Panzió kialakítása és Étterem rekonstrukciója” című, európai uniós finanszírozással megvalósuló beruházás keretében teljesen átalakul a közkedvelt Tölgyes étterem, amely megújult formájában három – egyenként 150, 75 és 25 m²-es – éttermi helyiséget foglal majd magában, és 10 szobás panzió résszel is kibővül.

A 2010 végére 84.713.737 Ft európai uniós támogatással megvalósuló fejlesztés célja, hogy

Nyíregyházán, a Sóstói tölgyerdő környezetében olyan szállás- és vendéglátóhely alakuljon ki, amely egész évben várja vendégeit, érkezzenek akár szabadidő eltöltés céljából, akár üzleti céllal. További fontos célkitűzés a panzió szolgáltatásait igénybe vevő vendégek kiszolgálása mellett, hogy az étterem a helyi lakosok számára tradicionális, kellemes környezetben, magas minőségben, tájtermékekre alapozott gasztronómiai élményeket nyújtson hosszú távon.

Az épület rekonstrukciójával olyan magas minőséget képviselő kereskedelmi szállás- és vendéglátóhely jön létre, amely városon belüli kiváló elhelyezkedésével a környezetében lévő turisztikai potenciálra építve hosszú távon kiszolgálja az idelátogatókat.

Az átalakítás után a Sóstói erdő szélén található Panzió és Étterem esztétikus épület lesz, ami kiválóan illeszkedik majd a környezetébe. A kétszintes létesítmény lépcsőzetes kialakítása, teraszai, anyaghasználata, a fa és az üveg alkalmazása révén könnyed megjelenésű kíván lenni.

A beruházás eredményeként 14 új munkahely is létrejön, és megvalósul az épület komplex akadálymentesítése is. Az akadálymentes közlekedés azért is különösen fontos, mert így az idősebbek és a babakocsival közlekedő családok is gond nélkül igénybe vehetik majd az étterem és a panzió szolgáltatásait. (forrás: Index-Kelet)


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.