Per az üdülési csekk miatt?

Mivel az üdülési csekkek forgalmazása több tízmilliárd forintos üzlet, az abból kimaradók között sok a felháborodó. Egyikőjük, egy debreceni étteremtulajdonos a GVH-hoz fordult - írja a Népszabadság.

A debreceni vendéglátós azért fordult a versenyhivatalhoz, mert a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány nem engedélyezte számukra, hogy vendégeiktől üdülési csekket fogadjanak el, ami véleménye szerint diszkriminatív, és anyagi hátrányba hozta őt.

Elmondása szerint az elmúlt három évben akárhányszor nyújtottak be kérelmet az üdülési alapítvány által a csekk forgalmazására létrehozott Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft.-hez, egyszer sem minősítették őket elfogadóhelylyé, pedig megfeleltek a követelményeknek.

Ugyan a bejelentésben foglalt adatok alapján versenyfelügyeleti eljárás megindításának feltételei nem álltak fönn, a GVH megállapította, a szóban forgó kft.-nél az üdülésicsekk-elfogadói helyre jelentkezők kiválasztása során diszkriminatív gyakorlat érzékelhető, ezért írásban fordult a kft.-hez, ami nem vezetett eredményre.

Egy, az ügyet ismerő ügyvéd szerint a versenyhivatal nagyon komoly jogi megállapításokat tett a társaságnál tapasztalt hátrányos diszkriminációval kapcsolatban, ezért az érintett vendéglátósoknak érdemes volna megfontolniuk egy próbaper megindítását az alapítvány ellen. (Népszabadság / Pénzcentrum)


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.