Pezsgőzés egy napon át

A champagne-ház idén június 9-re hirdette meg a Moët & Chandon Grand Day-t, amikor szerte a világon, 24 órán át közös koccintásra hívják a pezsgőkedvelőket és több mint 80 országban együtt ünnepelnek. 

Magyarország másodjára csatlakozik a reggeltől hajnalig tartó világkörüli eseménysorozathoz – éttermek, bárok és klubok közül választhatunk, hol koccintanánk szívesen a világ kedvenc champagne-ával.



Harmadjára kezdi nagyszabású, globális pezsgőzéssel a nyarat a Moët & Chandon. A Grand Day alkalmából mintegy 80 országban, több mint egymillió vendégre számítanak Hong Kongtól Montreálig. A ház, mint a francia art de vivre képviselője, szeretné megosztani, miért olyan varázslatosak a francia Champagne régió pezsgői, és minél többekkel együtt ünnepelni az élet örömeit. Legyen az egy gourmet brunch, egy medenceparti, egy különleges vacsora, vagy épp a rooftop bárok és a táncparkett nyüzsgő hangulata – ezen a napon jégbe hűtött pezsgő kíséri az emlékezetes pillanatokat és élményeket.

 Az 1743-ban alapott Moët & Chandon eddig is hires volt a tradíciókról és fényűző rituálékról, mint a bajnokavatás, a hajók keresztőleje vagy épp a pezsgőpiramis. A poharakból vagy akár palackokból épített piramis, mint a ház egyik szimbóluma, ezúttal a június 9-i véget nem érő partik egyik központi eleme lesz. Hogy a vendégeket is bevonják, óránként visszaszámlálások jelzik majd a közös koccintás időpontját, amikor szerte a nagyvilágban együtt emelik magasba poharukat a Grand Day résztvevői.

Moët & Chandon Grand Day programok

Június 9-én Budapesten és a Balatonnál is válogatott helyszínek csatlakoznak a világraszóló programsorozathoz. Ezen a napon minden a pezsgőről szól, és nemcsak palackkal, de pohárral is rendelhetjük a világ kedvenc champagne-át. A résztvevő helyszínek várják mindazokat, akik együtt ünnepelnének a világgal. Sőt, bárhol töltjük is a szombatot, spontán is csatlakozhatunk a globális koccintáshoz egy palack Moëttel.

Június 9-én, reggeltől hajnalig

s  Éttermek, ahol Moët champagne-t poharaznak: Buddha Bar, Tom George, Arany Kaviár (itt Moët ételpárosítással is készülnek)

s  Partik, ahol jégbe hűtve vár a Moët: Hello Baby, Raqpart, Ötkert

s  A Balatonon: Cocomo Café Balatonfüred

s  Ha beszereznéd az ünnepléshez: Delizia Gourmet Hegyvidék, Culinaris boltok, Anita Delicate, Bortársaság szaküzletek

Hogyan válasszunk a koccintáshoz?

A Moët pezsgői annyira népszerűek, hogy minden egyes másodpercben nyílik egy palack valahol a nagyvilágban. Egy ilyen #MoetMoment a spontán, közös élményekről szól, a választáshoz pedig az egyetlen kérdés, hogy klasszikus, kirobbanóan gyümölcsös, újító vagy gazdag, érett pezsgőt keresünk?

  • A parti főszereplője a ház signature italaként ismert Moët Impérial, amely a ház stílusának megtestesítője; vibráló gyümölcsösség, igéző aromák, elegáns érettség jellemzi.
  • Nagyobb társaság kedvéért váltsunk bátran léptéket és válasszuk a Magnum (1,5 l) vagy akár Jeroboam (3l) palackot.
  • Az Impérial Rosé változata még intenzívebben gyümölcsös, messze nem csak a színével hódít.
  • Igazi nyárindító a jéggel frissített, vagy akár izgalmas hozzávalókkal kombinált Ice Impérial és Ice Rosé Impérial.
  • A gasztronómiai élmények mellé az évjáratos Grand Vintage tételt ajánja a ház, amely a hosszú érlelésnek köszönhetően kellően gazdag és érett karakter.

Forrás: Élelmiszer Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.