A rendezvényre a Magyar Turizmus Zrt. hazánk valamennyi turisztikai régiójából hozott egy kis ízelítőt, kedvet csinálva a belföldi utazáshoz. Így fordulhatott elő, hogy a fesztivál népszerű helyszíne, a „Kecskegödör” a „Régiók terévé” alakult át, ahol a régiós sátrakban az MT Zrt. regionális marketingigazgatóságai mellett TDM szervezetek és régiós szolgáltatók segítettek az utazási döntések meghozatalában. Akik pedig még hezitáltak, hogy merre is induljanak majd az országban, azokat pincezenészek invitálták a színpadra a „Legyél Te is pincezenész!” mottó jegyében. Annak érdekében, hogy minél többen átélhessék a fergeteges pincehangulatot és megismerhessék a régiók szépségeit, az MT Zrt. „transzfert” biztosított a Régiók terére. A nemzeti turisztikai marketingszervezet logójával ellátott, ingyenesen közlekedő boriksák hatalmas népszerűségre tettek szert a borbarátok körében, mivel a turisztikai kiadványok és információk segítségével már út közben megkezdhették hazánk turisztikai kincseinek felfedezését.
A következő (bor)turisztikai kalandra sem kell már sokat várni: Pünkösd idején – 2012. május 26-28. között – országszerte 144 pince tárja szélesre kapuit, és kínál számos kedvezményt a Nyitott Pince Napok akció keretében. A Nyitott Pincék Szövetsége, a Bacchus Arts Stúdió és a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében megvalósuló akcióban részt vevő pincék listája és további részletek elérhetők a www.itthon.hu valamint a www.nyitottpince.hu oldalakon.
Pincefesztivál után Nyitott Pince Napok
Az elmúlt hétvégén igazi (bor)turisztikai kóstolóban lehetett részük azoknak, akik ellátogattak az Etyeki Pincefesztiválra.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.