Pizza 2000 dollárért? Ez vicc?

Egy New York-i felkapott étteremben, Manhattan déli részén, az Industry Kitchenben (Ipari konyha) 2000 dollárért lehet pizzát rendelni. Igaz, nem mindennapit: 24 karátos, ehető aranypelyhek díszítik, libamáj, szarvasgomba és kaviár van még a nyolc szeletre vágható tészta tetején.

Számoljunk: 250 dollár lenne egy szelet ebből a pizzából? Igen! És kb 50 dollárt ér egyetlen harapás  belőle.

A fehér stilton sajt a tésztára Angliából érkezik, a libamáj és a szarvasgomba Franciaországból, osszét kaviár dukál egy ilyen luxuspizzára a Kaszpi-tenger vidékéről, és az aranyt Ecuadorból szállítják a divatos New York-i étterembe, ahol – kapaszkodjon meg – nem kevesen rendelnek ebből pazar étekből.

Mint Braulio Bunay, a ház executive chefje elmondja, éttermük New York gazdasági, pénzügyi központjának szívében van, és ez a környezet inspirálta őt abban, hogy létrehozza a pizzák ékszerét. „Ez a tészta maga a megtestesült dekadencia, a gazdagság megtestesítője”, mondja lelkendezve Bunay.

Amúgy egy praktikus tanács, ha úgy érzi, az arannyal futtatott pizza nélkül immár nem tudja elképzelni az életét: 48 órával korábban meg kell rendelni fogyasztás előtt, mert azért még az előkelő gazdagokat (is) kiszolgáló Ipari Konyhán sem tartanak ott – gazdag és előkelő környék ide vagy oda -, hogy állandóan tartanak sütésre készen belőle, és egyfolytában sütögetnék a fatüzelésű kemencében a 2000 dolláros eledelt.

Forrás: www.townandcountrymag.com


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.