Pizzéria lett Óbuda legjobb étterme

Óbuda-Békásmegyer 13 étterme - meghívásos alapon - 2011-ben is megküzdött egymással az "Óbuda Legjobb Vendéglátóhelye" címért. A nyertes a Pizza Paradicsom lett, 1243 szavazattal - adta hírül a No Plaza.

A verseny mottója idén Gundel Károly vendéglős szavait idézte: "A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt"

A szavazók a voksok leadásánál bizonyára az ízek és kiszolgálás minősége mellett ezt a mottót is szemük előtt tartották, melynek végeredményeként az alábbiak szerint alakultak a helyezések: I. helyezett: 1243 szavazattal a Pizza Paradicsom II. helyezett: 596 szavazattal a Trófea Grill Óbuda III. helyezett: 220 szavazattal a Gyradiko Görög Étterem.

A nyertes étterem vezetőjének, Szalai Balázsnak Bús Balázs polgármester gratulált és adta át az emléktáblát. Kollégáim nevében is mondhatom, hogy büszkeség az, ami eltöltött minket, mikor megtudtuk, hogy a Pizza Paradicsom kapta a legtöbb szavazatot az óbudaiaktól.- mondta Szalai Balázs a díj átvételekor. Az étteremben tartott fogadással egybekötött díjátadón az étteremvezető elárulta, hogy céljuk, minden évben megnyerni a versenyt. Az étlapot ugyan bővíteni már nem tudják, mert így is rendkívül gazdag a kínálat, de folyamatosan figyelik a trendeket és az igényekhez alakítják az ételeket. Közeli terveik között szerepel, hogy infrastrukturálisan is szeretnének fejlődni. A kerthelyiséget beépítik, hogy az téli kertként fogadhassa a vendégeket, valamint az étterem melletti parkot, amelyet az önkormányzattól használatra megkaptak, egy csúszdás játszóteret is kialakítanak. Távlati elképzeléseik szerint további éttermeket nyitnának Budapest más kerületeiben. A díjátadás után a vendégek belekóstoltak az étterem hidegtálaiba és a hely nevéhez illően egy paradicsomos pizzát is elfogyasztottak.

A verseny ideje alatt 2396 szavazat érkezett és, mint mindig idén is kisorsoltak a szavazók közül egy valakit, aki egy 2 főre szóló ingyenes vacsorát, valamint három alkalomra szóló 15% kedvezményt biztosító bont kapott. A nyereményt Jakab Mária Edit válthatja be, 2011Óbuda Legjobb Éttermében. (forrás: No Plaza)


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.