Pizzéria lett Óbuda legjobb étterme

Óbuda-Békásmegyer 13 étterme - meghívásos alapon - 2011-ben is megküzdött egymással az "Óbuda Legjobb Vendéglátóhelye" címért. A nyertes a Pizza Paradicsom lett, 1243 szavazattal - adta hírül a No Plaza.

A verseny mottója idén Gundel Károly vendéglős szavait idézte: "A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt"

A szavazók a voksok leadásánál bizonyára az ízek és kiszolgálás minősége mellett ezt a mottót is szemük előtt tartották, melynek végeredményeként az alábbiak szerint alakultak a helyezések: I. helyezett: 1243 szavazattal a Pizza Paradicsom II. helyezett: 596 szavazattal a Trófea Grill Óbuda III. helyezett: 220 szavazattal a Gyradiko Görög Étterem.

A nyertes étterem vezetőjének, Szalai Balázsnak Bús Balázs polgármester gratulált és adta át az emléktáblát. Kollégáim nevében is mondhatom, hogy büszkeség az, ami eltöltött minket, mikor megtudtuk, hogy a Pizza Paradicsom kapta a legtöbb szavazatot az óbudaiaktól.- mondta Szalai Balázs a díj átvételekor. Az étteremben tartott fogadással egybekötött díjátadón az étteremvezető elárulta, hogy céljuk, minden évben megnyerni a versenyt. Az étlapot ugyan bővíteni már nem tudják, mert így is rendkívül gazdag a kínálat, de folyamatosan figyelik a trendeket és az igényekhez alakítják az ételeket. Közeli terveik között szerepel, hogy infrastrukturálisan is szeretnének fejlődni. A kerthelyiséget beépítik, hogy az téli kertként fogadhassa a vendégeket, valamint az étterem melletti parkot, amelyet az önkormányzattól használatra megkaptak, egy csúszdás játszóteret is kialakítanak. Távlati elképzeléseik szerint további éttermeket nyitnának Budapest más kerületeiben. A díjátadás után a vendégek belekóstoltak az étterem hidegtálaiba és a hely nevéhez illően egy paradicsomos pizzát is elfogyasztottak.

A verseny ideje alatt 2396 szavazat érkezett és, mint mindig idén is kisorsoltak a szavazók közül egy valakit, aki egy 2 főre szóló ingyenes vacsorát, valamint három alkalomra szóló 15% kedvezményt biztosító bont kapott. A nyereményt Jakab Mária Edit válthatja be, 2011Óbuda Legjobb Éttermében. (forrás: No Plaza)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.