Pizzéria lett Óbuda legjobb étterme

Óbuda-Békásmegyer 13 étterme - meghívásos alapon - 2011-ben is megküzdött egymással az "Óbuda Legjobb Vendéglátóhelye" címért. A nyertes a Pizza Paradicsom lett, 1243 szavazattal - adta hírül a No Plaza.

A verseny mottója idén Gundel Károly vendéglős szavait idézte: "A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt"

A szavazók a voksok leadásánál bizonyára az ízek és kiszolgálás minősége mellett ezt a mottót is szemük előtt tartották, melynek végeredményeként az alábbiak szerint alakultak a helyezések: I. helyezett: 1243 szavazattal a Pizza Paradicsom II. helyezett: 596 szavazattal a Trófea Grill Óbuda III. helyezett: 220 szavazattal a Gyradiko Görög Étterem.

A nyertes étterem vezetőjének, Szalai Balázsnak Bús Balázs polgármester gratulált és adta át az emléktáblát. Kollégáim nevében is mondhatom, hogy büszkeség az, ami eltöltött minket, mikor megtudtuk, hogy a Pizza Paradicsom kapta a legtöbb szavazatot az óbudaiaktól.- mondta Szalai Balázs a díj átvételekor. Az étteremben tartott fogadással egybekötött díjátadón az étteremvezető elárulta, hogy céljuk, minden évben megnyerni a versenyt. Az étlapot ugyan bővíteni már nem tudják, mert így is rendkívül gazdag a kínálat, de folyamatosan figyelik a trendeket és az igényekhez alakítják az ételeket. Közeli terveik között szerepel, hogy infrastrukturálisan is szeretnének fejlődni. A kerthelyiséget beépítik, hogy az téli kertként fogadhassa a vendégeket, valamint az étterem melletti parkot, amelyet az önkormányzattól használatra megkaptak, egy csúszdás játszóteret is kialakítanak. Távlati elképzeléseik szerint további éttermeket nyitnának Budapest más kerületeiben. A díjátadás után a vendégek belekóstoltak az étterem hidegtálaiba és a hely nevéhez illően egy paradicsomos pizzát is elfogyasztottak.

A verseny ideje alatt 2396 szavazat érkezett és, mint mindig idén is kisorsoltak a szavazók közül egy valakit, aki egy 2 főre szóló ingyenes vacsorát, valamint három alkalomra szóló 15% kedvezményt biztosító bont kapott. A nyereményt Jakab Mária Edit válthatja be, 2011Óbuda Legjobb Éttermében. (forrás: No Plaza)


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.