Budapest díjnyertes étterme, a Ritz-Carlton hotel Deák St. Kitchen évente kétszer új, szezonális ételekkel frissíti menükínálatát. Ez alkalommal a nyári menü egy szabadtéri pop up vacsora keretein belül került bemutatásra.
A megújult menüsor a legfinomabb és legfrissebb, többségében magyar alapanyagból készült, és kifejezetten az idényre jellemző ízélményt kínálja az étterembe látogató közönségnek. Nyári fogásaink legfőbb jellemzője a minőség, valamint séfjeink szenvedélye és szakértelme amellyel megálmodták és előállították a specialitásokat. – mondta Matthew Piercy, a The Ritz-Carlton, Budapest Executive Chef-je.
A nyár által inspirált menüben az állandó klasszikus kedvencek kiegészítéseként mostantól 18 új fogás szerepel. A legmagasabb minőségű alapanyagok mellett, fő szempont volt az ízek intenzitása és a kreativitás, amely által a fogások életre keltek. Az érdeklődők találkoznak majd konfitált kacsacomb és káposztás kocka; kacsamáj mousse és zöldalma; hideg joghurtos uborkaleves és Osetra kaviárral párosával is. Az étlapról nem maradhatott le a Wagyu oldalas sem, amelyet a séfek a zöldborsó többféle variációjával és kolbászhabbal álmodtak meg. Desszertnek a Gerbeaud-t újragandolták, és teljesen átvariálták.
Az új nyári fogások mellett az étterembe látogatók megismerkedhetnek a Deák St. Kitchen frissen bemutatott borkínálatával is. A 40 borból álló menün 24 újonnan választott bor található, Varga Dániel sommelier válogatásában.
Forrás: Ritz-Carlton