Pop up vacsora és John Malkovich a Ritz-ben

Laza pop up feeling, hideg uborkaleves, ausztrál Wagyu oldalas zöldborsóval, desszertnek elvarázsolt Gerbeud szelet: május 23-án a Ritz Carlton Deák St. Kitchen éttermében kóstoltuk a nyár ízeit, miközben a mellettünk lévő asztalnál a ház és Budapest világhírű vendége, John Malkovich tette barátaival ugyanezt.

Budapest díjnyertes étterme, a Ritz-Carlton hotel Deák St. Kitchen évente kétszer új, szezonális ételekkel frissíti menükínálatát. Ez alkalommal a nyári menü egy szabadtéri pop up vacsora keretein belül került bemutatásra.

A megújult menüsor a legfinomabb és legfrissebb, többségében magyar alapanyagból készült, és kifejezetten az idényre jellemző ízélményt kínálja az étterembe látogató közönségnek. Nyári fogásaink legfőbb jellemzője a minőség, valamint séfjeink szenvedélye és szakértelme amellyel megálmodták és előállították a specialitásokat. – mondta Matthew Piercy, a The Ritz-Carlton, Budapest Executive Chef-je.

A nyár által inspirált menüben az állandó klasszikus kedvencek kiegészítéseként mostantól 18 új fogás szerepel. A legmagasabb minőségű alapanyagok mellett, fő szempont volt az ízek intenzitása és a kreativitás, amely által a fogások életre keltek. Az érdeklődők találkoznak majd konfitált kacsacomb és káposztás kocka; kacsamáj mousse és zöldalma; hideg joghurtos uborkaleves és Osetra kaviárral párosával is. Az étlapról nem maradhatott le a Wagyu oldalas sem, amelyet a séfek a zöldborsó többféle variációjával és kolbászhabbal álmodtak meg. Desszertnek a Gerbeaud-t újragandolták, és teljesen átvariálták.

Az új nyári fogások mellett az étterembe látogatók megismerkedhetnek a Deák St. Kitchen frissen bemutatott borkínálatával is. A 40 borból álló menün 24 újonnan választott bor található, Varga Dániel sommelier válogatásában.

 

 

Forrás: Ritz-Carlton


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.