Pop up vacsora és John Malkovich a Ritz-ben

Laza pop up feeling, hideg uborkaleves, ausztrál Wagyu oldalas zöldborsóval, desszertnek elvarázsolt Gerbeud szelet: május 23-án a Ritz Carlton Deák St. Kitchen éttermében kóstoltuk a nyár ízeit, miközben a mellettünk lévő asztalnál a ház és Budapest világhírű vendége, John Malkovich tette barátaival ugyanezt.

Budapest díjnyertes étterme, a Ritz-Carlton hotel Deák St. Kitchen évente kétszer új, szezonális ételekkel frissíti menükínálatát. Ez alkalommal a nyári menü egy szabadtéri pop up vacsora keretein belül került bemutatásra.

A megújult menüsor a legfinomabb és legfrissebb, többségében magyar alapanyagból készült, és kifejezetten az idényre jellemző ízélményt kínálja az étterembe látogató közönségnek. Nyári fogásaink legfőbb jellemzője a minőség, valamint séfjeink szenvedélye és szakértelme amellyel megálmodták és előállították a specialitásokat. – mondta Matthew Piercy, a The Ritz-Carlton, Budapest Executive Chef-je.

A nyár által inspirált menüben az állandó klasszikus kedvencek kiegészítéseként mostantól 18 új fogás szerepel. A legmagasabb minőségű alapanyagok mellett, fő szempont volt az ízek intenzitása és a kreativitás, amely által a fogások életre keltek. Az érdeklődők találkoznak majd konfitált kacsacomb és káposztás kocka; kacsamáj mousse és zöldalma; hideg joghurtos uborkaleves és Osetra kaviárral párosával is. Az étlapról nem maradhatott le a Wagyu oldalas sem, amelyet a séfek a zöldborsó többféle variációjával és kolbászhabbal álmodtak meg. Desszertnek a Gerbeaud-t újragandolták, és teljesen átvariálták.

Az új nyári fogások mellett az étterembe látogatók megismerkedhetnek a Deák St. Kitchen frissen bemutatott borkínálatával is. A 40 borból álló menün 24 újonnan választott bor található, Varga Dániel sommelier válogatásában.

 

 

Forrás: Ritz-Carlton


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.