Ramsay perbe száll saját éttermével

Amont arról korábban hírt adtunk, kirakta tulajdonostársa Gordon Ramsay-t közös, kanadai éttermükből, mert a celeb-séf fél év alatt egyszer sem dugta be az orrát a saját vendéglője konyhájára.

Danny Lavy, az étterem eredeti tulajdonosa azonnali hatállyal felbontotta a szerződését, kivásárolta az üzletből és már le is szereltette a Ramsey nevét hirdető reklám-feliratokat. A 75 éves szakembernél állítólag akkor szakadt el a cérna, amikor a sztárszakács töröltetett több, bevált menüt az étlapról - írta meg a Bors néhány hete.

A sztárséf most visszavágott, 1,7 millió fontra (kb. 600 millió forintra) perelte be volt vendéglőjét, vagyis annak tulajdonosait - írja a Daily Mail. A sztárséf szerint a montreali Laurier Gordon Ramsay étterem tulajdonosa szerződést szegett, amikor februárban küldött neki egy levet arról, hogy a megállapodásuk ezennel véget ért. Merthogy, magyarázta Ramsay a Quebeci Fellebviteli Bíróságnak benyújtott keresetében, ő aztán sikerre vitte az étteremet, decemberben egyértelmű növekedésnek indult a forgalom, a tulajdonos azonban mégis mindenféle, szerinte megalapozatlan panasszal élt, és végül kivágta őt az étteremből, megfosztva így Ramsayt a havi 30000 fontos (kb. 10,5 millió forintos) fizetésétől, amit a névhasználatért kapott. Az étterem tulajdonosa, Danny Lavy azt állítja, hogy sok mindenben nem értettek egyet a sztárséffel, aki egyébként feléjük sem nézett az előző év augusztusában tartott nyitóbuli óta. Lavy viszontkeresettel élt Ramsay ellen egy másik probléma miatt, amiért 40 millió fontot (kb. 14,1 milliárd forintot) követel. (forrás: Daily Mail / Velvet / Bors)


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.