Ramsay perbe száll saját éttermével

Amont arról korábban hírt adtunk, kirakta tulajdonostársa Gordon Ramsay-t közös, kanadai éttermükből, mert a celeb-séf fél év alatt egyszer sem dugta be az orrát a saját vendéglője konyhájára.

Danny Lavy, az étterem eredeti tulajdonosa azonnali hatállyal felbontotta a szerződését, kivásárolta az üzletből és már le is szereltette a Ramsey nevét hirdető reklám-feliratokat. A 75 éves szakembernél állítólag akkor szakadt el a cérna, amikor a sztárszakács töröltetett több, bevált menüt az étlapról - írta meg a Bors néhány hete.

A sztárséf most visszavágott, 1,7 millió fontra (kb. 600 millió forintra) perelte be volt vendéglőjét, vagyis annak tulajdonosait - írja a Daily Mail. A sztárséf szerint a montreali Laurier Gordon Ramsay étterem tulajdonosa szerződést szegett, amikor februárban küldött neki egy levet arról, hogy a megállapodásuk ezennel véget ért. Merthogy, magyarázta Ramsay a Quebeci Fellebviteli Bíróságnak benyújtott keresetében, ő aztán sikerre vitte az étteremet, decemberben egyértelmű növekedésnek indult a forgalom, a tulajdonos azonban mégis mindenféle, szerinte megalapozatlan panasszal élt, és végül kivágta őt az étteremből, megfosztva így Ramsayt a havi 30000 fontos (kb. 10,5 millió forintos) fizetésétől, amit a névhasználatért kapott. Az étterem tulajdonosa, Danny Lavy azt állítja, hogy sok mindenben nem értettek egyet a sztárséffel, aki egyébként feléjük sem nézett az előző év augusztusában tartott nyitóbuli óta. Lavy viszontkeresettel élt Ramsay ellen egy másik probléma miatt, amiért 40 millió fontot (kb. 14,1 milliárd forintot) követel. (forrás: Daily Mail / Velvet / Bors)


Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.