Ramsay perbe száll saját éttermével

Amont arról korábban hírt adtunk, kirakta tulajdonostársa Gordon Ramsay-t közös, kanadai éttermükből, mert a celeb-séf fél év alatt egyszer sem dugta be az orrát a saját vendéglője konyhájára.

Danny Lavy, az étterem eredeti tulajdonosa azonnali hatállyal felbontotta a szerződését, kivásárolta az üzletből és már le is szereltette a Ramsey nevét hirdető reklám-feliratokat. A 75 éves szakembernél állítólag akkor szakadt el a cérna, amikor a sztárszakács töröltetett több, bevált menüt az étlapról - írta meg a Bors néhány hete.

A sztárséf most visszavágott, 1,7 millió fontra (kb. 600 millió forintra) perelte be volt vendéglőjét, vagyis annak tulajdonosait - írja a Daily Mail. A sztárséf szerint a montreali Laurier Gordon Ramsay étterem tulajdonosa szerződést szegett, amikor februárban küldött neki egy levet arról, hogy a megállapodásuk ezennel véget ért. Merthogy, magyarázta Ramsay a Quebeci Fellebviteli Bíróságnak benyújtott keresetében, ő aztán sikerre vitte az étteremet, decemberben egyértelmű növekedésnek indult a forgalom, a tulajdonos azonban mégis mindenféle, szerinte megalapozatlan panasszal élt, és végül kivágta őt az étteremből, megfosztva így Ramsayt a havi 30000 fontos (kb. 10,5 millió forintos) fizetésétől, amit a névhasználatért kapott. Az étterem tulajdonosa, Danny Lavy azt állítja, hogy sok mindenben nem értettek egyet a sztárséffel, aki egyébként feléjük sem nézett az előző év augusztusában tartott nyitóbuli óta. Lavy viszontkeresettel élt Ramsay ellen egy másik probléma miatt, amiért 40 millió fontot (kb. 14,1 milliárd forintot) követel. (forrás: Daily Mail / Velvet / Bors)


Egészséges sütemények az ünnepekre

Egészséges sütemények az ünnepekre 

Karácsonykor is lehet egészségeset, de egyúttal finomat is sütni!
 Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata

Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata 

Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata, a CJ Foods, zöldmezős fejlesztés keretében készételgyártó üzemet és logisztikai központot épít Dunavarsányban.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.