Ramsay perbe száll saját éttermével

Amont arról korábban hírt adtunk, kirakta tulajdonostársa Gordon Ramsay-t közös, kanadai éttermükből, mert a celeb-séf fél év alatt egyszer sem dugta be az orrát a saját vendéglője konyhájára.

Danny Lavy, az étterem eredeti tulajdonosa azonnali hatállyal felbontotta a szerződését, kivásárolta az üzletből és már le is szereltette a Ramsey nevét hirdető reklám-feliratokat. A 75 éves szakembernél állítólag akkor szakadt el a cérna, amikor a sztárszakács töröltetett több, bevált menüt az étlapról - írta meg a Bors néhány hete.

A sztárséf most visszavágott, 1,7 millió fontra (kb. 600 millió forintra) perelte be volt vendéglőjét, vagyis annak tulajdonosait - írja a Daily Mail. A sztárséf szerint a montreali Laurier Gordon Ramsay étterem tulajdonosa szerződést szegett, amikor februárban küldött neki egy levet arról, hogy a megállapodásuk ezennel véget ért. Merthogy, magyarázta Ramsay a Quebeci Fellebviteli Bíróságnak benyújtott keresetében, ő aztán sikerre vitte az étteremet, decemberben egyértelmű növekedésnek indult a forgalom, a tulajdonos azonban mégis mindenféle, szerinte megalapozatlan panasszal élt, és végül kivágta őt az étteremből, megfosztva így Ramsayt a havi 30000 fontos (kb. 10,5 millió forintos) fizetésétől, amit a névhasználatért kapott. Az étterem tulajdonosa, Danny Lavy azt állítja, hogy sok mindenben nem értettek egyet a sztárséffel, aki egyébként feléjük sem nézett az előző év augusztusában tartott nyitóbuli óta. Lavy viszontkeresettel élt Ramsay ellen egy másik probléma miatt, amiért 40 millió fontot (kb. 14,1 milliárd forintot) követel. (forrás: Daily Mail / Velvet / Bors)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.