Rangos díjat zsebelt be a belvárosi luxushotel

A legjobb éttermek közt szerepel a The Ritz-Carlton Budapest Deák St. Kitchen az idei World Luxury Restaurant Awards-on.

A The Ritz-Carlton Budapest éttermét, a Deák St. Kitchen-t a legjobb étteremnek választották a globális magyar konyha kategóriában a World Luxury Restaurant Awards-on. Az étterem másodszorra nyeri el ezt a megtisztelő díjat (tavaly európai szinten nyert), amelyet idén július 14-én adtak át az Észak-írországi Galgorm Resort & Spa-ban.

A Deák St. Kitchen 2016-os megnyitása óta olyan gasztronómiai koncepciót képvisel, amelyben a nemzetközi klasszikusok a lehető legtöbb esetben hazai, az idényre jellemző alapanyagokból készülnek, kis csavarral.

A World Luxury Restaurant Awards a gasztronómia világának egyik legnagyobb presztízs értékű elismerése, ahol a díjak jelöltjei kizárólag top kategóriás éttermek közül kerülnek ki. A jelölést követő szavazás alkalmával– amelyben az iparági szakértők mellett a ház vendégei is részt vesznek -, számos tényezőt vesznek figyelembe: kulináris élmény, márka, elhelyezkedés, vendégélmény és elégedettség, szolgáltatások, felszereltség, dizájn, étel-és italkínálat.

“Rendkívül büszkék vagyunk, hogy a Deák St. Kitchen-t másodszorra is jelölték és díjazták a World Luxury Restaurant Awards-on, ráadásul ezúttal globális szinten. Az étterem csapata fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy különleges kulináris élményt teremtsen vendégeinknek, és ez a fontos elismerés csodálatos motiváció mindannyiunknak a jövőre nézve.-mondta Matthew Piercy, The Ritz-Carlton, Budapest Executive Séfje.

Forrás: Vendég / Ritz-Carlton


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.