Rangos díjat zsebelt be a belvárosi luxushotel

A legjobb éttermek közt szerepel a The Ritz-Carlton Budapest Deák St. Kitchen az idei World Luxury Restaurant Awards-on.

A The Ritz-Carlton Budapest éttermét, a Deák St. Kitchen-t a legjobb étteremnek választották a globális magyar konyha kategóriában a World Luxury Restaurant Awards-on. Az étterem másodszorra nyeri el ezt a megtisztelő díjat (tavaly európai szinten nyert), amelyet idén július 14-én adtak át az Észak-írországi Galgorm Resort & Spa-ban.

A Deák St. Kitchen 2016-os megnyitása óta olyan gasztronómiai koncepciót képvisel, amelyben a nemzetközi klasszikusok a lehető legtöbb esetben hazai, az idényre jellemző alapanyagokból készülnek, kis csavarral.

A World Luxury Restaurant Awards a gasztronómia világának egyik legnagyobb presztízs értékű elismerése, ahol a díjak jelöltjei kizárólag top kategóriás éttermek közül kerülnek ki. A jelölést követő szavazás alkalmával– amelyben az iparági szakértők mellett a ház vendégei is részt vesznek -, számos tényezőt vesznek figyelembe: kulináris élmény, márka, elhelyezkedés, vendégélmény és elégedettség, szolgáltatások, felszereltség, dizájn, étel-és italkínálat.

“Rendkívül büszkék vagyunk, hogy a Deák St. Kitchen-t másodszorra is jelölték és díjazták a World Luxury Restaurant Awards-on, ráadásul ezúttal globális szinten. Az étterem csapata fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy különleges kulináris élményt teremtsen vendégeinknek, és ez a fontos elismerés csodálatos motiváció mindannyiunknak a jövőre nézve.-mondta Matthew Piercy, The Ritz-Carlton, Budapest Executive Séfje.

Forrás: Vendég / Ritz-Carlton


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.