Rangos díjat zsebelt be a belvárosi luxushotel

A legjobb éttermek közt szerepel a The Ritz-Carlton Budapest Deák St. Kitchen az idei World Luxury Restaurant Awards-on.

A The Ritz-Carlton Budapest éttermét, a Deák St. Kitchen-t a legjobb étteremnek választották a globális magyar konyha kategóriában a World Luxury Restaurant Awards-on. Az étterem másodszorra nyeri el ezt a megtisztelő díjat (tavaly európai szinten nyert), amelyet idén július 14-én adtak át az Észak-írországi Galgorm Resort & Spa-ban.

A Deák St. Kitchen 2016-os megnyitása óta olyan gasztronómiai koncepciót képvisel, amelyben a nemzetközi klasszikusok a lehető legtöbb esetben hazai, az idényre jellemző alapanyagokból készülnek, kis csavarral.

A World Luxury Restaurant Awards a gasztronómia világának egyik legnagyobb presztízs értékű elismerése, ahol a díjak jelöltjei kizárólag top kategóriás éttermek közül kerülnek ki. A jelölést követő szavazás alkalmával– amelyben az iparági szakértők mellett a ház vendégei is részt vesznek -, számos tényezőt vesznek figyelembe: kulináris élmény, márka, elhelyezkedés, vendégélmény és elégedettség, szolgáltatások, felszereltség, dizájn, étel-és italkínálat.

“Rendkívül büszkék vagyunk, hogy a Deák St. Kitchen-t másodszorra is jelölték és díjazták a World Luxury Restaurant Awards-on, ráadásul ezúttal globális szinten. Az étterem csapata fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy különleges kulináris élményt teremtsen vendégeinknek, és ez a fontos elismerés csodálatos motiváció mindannyiunknak a jövőre nézve.-mondta Matthew Piercy, The Ritz-Carlton, Budapest Executive Séfje.

Forrás: Vendég / Ritz-Carlton


A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.
Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait 

Idén bemutatják Budapest Bornegyedének gazdag hagyományait, művészeti értékeit és a pezsgő- és borkultúra új irányvonalait.
Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja

Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja 

Sok minden kiderült az egyik vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó cég megbízására  2024 őszén elkészült kutatásból.
Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.