Reform-Ritz Londonban

London egyik legpatinásabb és legelegánsabb szállodája, a Piccadilly 150 szám alatt található The Ritz vezetősége a hotel egy évszázados fennállása óta először bátor lépésre szánta el magát azzal, hogy megváltoztatták – pontosabban kibővítették - a hagyományos délutáni teához korábban felszolgált klasszikus angol menüsort - adta hírül a Gazdasági Rádió.

Az újdonságok közé tartozik többek között a francia sütemények mellett számos régi brit édesség, valamint a köménymagos kenyér, vagy a mogyoróhagyma és a vízitorma. A vendégek 17 különböző teafűből választhatnak, ami mellé frissen készített hagyományos szigetországi hidegkonyhai ételeket is felszolgálnak. Ilyen például a klasszikus brit sonkás, sajtos, uborkás, csirkemelles vagy skót füstölt lazacos szendvics, de nem hiányzik a menüsorból a helyben sült alma, a mazsolás-epres pogácsa vagy a híres Devonshire krém sem - fogalmaz a Gazdasági Rádió híre.
Jelenleg a hagyományos brit teázó programért személyenként 42 fontot kérnek, amit 54 font megfizetése esetén egy pohár pezsgővel is kiegészítenek. A hotel speciális ajánlata továbbá a „Celebration Tea”, melyen személyenként 53 fontért egy születésnapi tortát, 64 fontért pedig egy üveg pezsgőt is felszolgálnak. A szálloda adatai szerint a hamisítatlan brit időtöltés, a délutáni teázás iránti igény nem csökken, de a fogyasztási szokások átalakulóban vannak. Az előzetes foglalások száma folyamatosan emelkedik, az olimpiai játékok idejére pedig kifejezetten csúcsforgalomra számítanak.
A The Ritz építése 1905-ben kezdődött, s egy év múlva nyitotta meg kapuit előkelő vendégköre számára. Az Európában akkoriban még ritkaságnak számító, acélvázas szerkezetű épület külső és belső kialakítása egyaránt egy francia kastély luxusára emlékezet. Ennek megfelelően, a szállóban – a reggeli kivételével – a férfi vendégek az összes vendéglátó területen kötelesek zakót és nyakkendőt hordani, s tilos számukra a farmernadrág és a sportcipő viselete. (forrás: Gazdasági Rádió)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.