Az újdonságok közé tartozik többek között a francia sütemények mellett számos régi brit édesség, valamint a köménymagos kenyér, vagy a mogyoróhagyma és a vízitorma. A vendégek 17 különböző teafűből választhatnak, ami mellé frissen készített hagyományos szigetországi hidegkonyhai ételeket is felszolgálnak. Ilyen például a klasszikus brit sonkás, sajtos, uborkás, csirkemelles vagy skót füstölt lazacos szendvics, de nem hiányzik a menüsorból a helyben sült alma, a mazsolás-epres pogácsa vagy a híres Devonshire krém sem - fogalmaz a Gazdasági Rádió híre.
Jelenleg a hagyományos brit teázó programért személyenként 42 fontot kérnek, amit 54 font megfizetése esetén egy pohár pezsgővel is kiegészítenek. A hotel speciális ajánlata továbbá a „Celebration Tea”, melyen személyenként 53 fontért egy születésnapi tortát, 64 fontért pedig egy üveg pezsgőt is felszolgálnak. A szálloda adatai szerint a hamisítatlan brit időtöltés, a délutáni teázás iránti igény nem csökken, de a fogyasztási szokások átalakulóban vannak. Az előzetes foglalások száma folyamatosan emelkedik, az olimpiai játékok idejére pedig kifejezetten csúcsforgalomra számítanak.
A The Ritz építése 1905-ben kezdődött, s egy év múlva nyitotta meg kapuit előkelő vendégköre számára. Az Európában akkoriban még ritkaságnak számító, acélvázas szerkezetű épület külső és belső kialakítása egyaránt egy francia kastély luxusára emlékezet. Ennek megfelelően, a szállóban – a reggeli kivételével – a férfi vendégek az összes vendéglátó területen kötelesek zakót és nyakkendőt hordani, s tilos számukra a farmernadrág és a sportcipő viselete. (forrás: Gazdasági Rádió)
Reform-Ritz Londonban
London egyik legpatinásabb és legelegánsabb szállodája, a Piccadilly 150 szám alatt található The Ritz vezetősége a hotel egy évszázados fennállása óta először bátor lépésre szánta el magát azzal, hogy megváltoztatták – pontosabban kibővítették - a hagyományos délutáni teához korábban felszolgált klasszikus angol menüsort - adta hírül a Gazdasági Rádió.

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot
A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.

Időutazás a Folly Arborétumban
A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.