Auguszt József, az egyik vendéglátó persze közel sem 150 éves, hanem családi cukrászcége üli idén ezt a patinás évfordulót. És kizárólag minőségi alapanyagokból készült süteményeikhez tökéletes porcelánban felszolgált finom kávé illik - ezért is ápol szoros üzleti kapcsolatot a Víg Bence által 29 éve alapított, és általa kezdetek óta vezetett Progasttal, ahol a mínőség és a stílus szintén a kínált teljes termékskála területén meghatározó.
A szűkkörű sajtótájékoztató keretében megtudtuk, a professzionális porcelánokat kínáló magyar cég immár 28. alkalommal van jelen a szakkiállításon (illetve annak hazai elődjénél, korábban a Hoventán is kiállított), a francia mintára Magyarországra kerülő Sirha Budapesten pedig negyedik alkalommal mutatják be legújabb kínálatukat impozáns, tágas standjukon. A két hazai szolgáltató 25 éve töretlen jó kapcsolatot ápol, mert, mint Auguszt Józseftől hallhattuk, Fény utcai üzletükben kínált desszertjeikhez a kávégépeket, a felszolgáláshoz szükséges porcelánokat már negyed évszázada a budaörsi cégtől szerzik be.
Minőségi termékhez minőségi kiszolgálás és persze kiváló alapanyag való, avat be sikerük titkába a neves cukrászmester, majd hozzáteszi, a cukrászdájukat alapító dédnagypapa, és a nagypapa is seprűvel hajtotta ki azt a konyhából, aki margarinnal akarta készíteni a leveles tésztát, hiszen, mondja Auguszt József, az kizárólag vajból lesz jó. Még egy titkát megtudtuk országhatárokon átívelő sikerüknek: az alapító Auguszt, mielőtt megnyitotta volna üzletét, 17 évig járta a világot, és vándorlása során a cukrászat minden apró csínját elleste nagy mesterektől. Ha ma valaki ilyen alázattal áll a szakmához, csakis az jöhet a nyomába a régi idők szakembereinek.
Forrás: turizmusonline.hu