Rengeteg a széthagyott műanyag evőeszköz

A tengerpartokon az eddig gyanítottnál sokkal gyakoribb lehet az előfordulásuk.

Közzétette a 2018. évi Nemzetközi Tengerparti Takarítás (International Coastal Cleanup, avagy ICC) elnevezésű akciójának eredményeit egy Ocean Conservancy nevű természetvédelmi szervezet. Amióta saját kategóriát kaptak, a használt műanyag evőeszközök először végeztek az első tízben a legtöbbször fellelt környezetszennyező hulladékok szégyenlistáján.

Az ICC-t ez a fejlemény ösztönözte arra, hogy a „Mellőzd a szívószálat!” (Skip the Straw ) kampány mellett elindítson egy szabad fordításban „Dobd az evőeszközöket!” (Quit the Cutlery) nevezhető kezdeményezést is.

„A műanyag villák, kések és kanalak az óceánban élő állatokra nézve a legkárosabb tengeri hulladékok közé rangsorolhatók, és a 2018-as ICC adatai azt mutatják, hogy az előfordulásuk sokkal gyakoribb annál, mint ahogy azt korábban feltételeztük – nyilatkozta Nicholas Mallos, az Ocean Conservancy Trash Free Seas (Szemétmentes Tengerek) nevű programjának vezetője. – Reményeink szerint, mind ennek tudatában az emberek a szívószál elhagyása után az ilyen evőeszközökkel is szakítani fognak, és inkább elhozzák otthonról a sajátjukat, ha utazás közben enni szeretnének.”

Forrás: Store Insider


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.