Rengeteg a széthagyott műanyag evőeszköz

A tengerpartokon az eddig gyanítottnál sokkal gyakoribb lehet az előfordulásuk.

Közzétette a 2018. évi Nemzetközi Tengerparti Takarítás (International Coastal Cleanup, avagy ICC) elnevezésű akciójának eredményeit egy Ocean Conservancy nevű természetvédelmi szervezet. Amióta saját kategóriát kaptak, a használt műanyag evőeszközök először végeztek az első tízben a legtöbbször fellelt környezetszennyező hulladékok szégyenlistáján.

Az ICC-t ez a fejlemény ösztönözte arra, hogy a „Mellőzd a szívószálat!” (Skip the Straw ) kampány mellett elindítson egy szabad fordításban „Dobd az evőeszközöket!” (Quit the Cutlery) nevezhető kezdeményezést is.

„A műanyag villák, kések és kanalak az óceánban élő állatokra nézve a legkárosabb tengeri hulladékok közé rangsorolhatók, és a 2018-as ICC adatai azt mutatják, hogy az előfordulásuk sokkal gyakoribb annál, mint ahogy azt korábban feltételeztük – nyilatkozta Nicholas Mallos, az Ocean Conservancy Trash Free Seas (Szemétmentes Tengerek) nevű programjának vezetője. – Reményeink szerint, mind ennek tudatában az emberek a szívószál elhagyása után az ilyen evőeszközökkel is szakítani fognak, és inkább elhozzák otthonról a sajátjukat, ha utazás közben enni szeretnének.”

Forrás: Store Insider


MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.