Idén a zsűri rekordszámú, mintegy 40 benevezett bor közül választotta ki a két nyertest: fehér kategóriában 15, vörös kategóriában pedig 25 bor versengett a cím elnyeréséért. A borokat Pók Tamás borász elnöklete mellett, a szokásos nemzetközi szinten elfogadott 100 pontos vakbírálati módszerrel rangsorolta a neves egri borászok alkotta szakmai, majd a főiskola vezetőiből és szakoktatóiból álló társadalmi zsűri – közölte az MTI-vel Csáfor Hajnalka, az intézmény sajtószóvivője. (MTI / Agromonitor)
Sike Tamásé a főiskola bora
Sike Tamás 2009-as évjáratú Egerszóláti Olaszrizlingje nyerte el az Eszterházy Károly Főiskola Fehérbora 2012 címet az intézmény által kiírt borversenyen, vörösbor kategóriában pedig az Egri Korona Borház 2008-as Selection Egri Merlot-ja lett a győztes. A cím elnyerése egyben azt is jelenti, hogy a mintegy 10 ezer hallgatót oktató felsőoktatási intézmény a 2012-es évben a díjnyertes borokat kínálja a vendégeknek a különböző rendezvényeken - írja az Agromonitor.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.